'In vorm van vorig seizoen kunnen we ons meten met Real'

Reacties

Met pas drie punten op zak in de Champions League moet Liverpool dinsdag aantreden in het Estadio Santiago Bernabéu. Na het verlies van twee weken terug tegen Real Madrid (0-3) en de daaropvolgende teleurstellingen in de Premier League tegen Hull City (0-0) en Newcastle United (0-1) lijkt de ploeg van manager Brendan Rodgers (foto) al te hebben verloren voordat de bal goed en wel is gaan rollen.

'In vorm van vorig seizoen kunnen we ons meten met Real'

Want waar Liverpool dit seizoen in alle competities zes keer verloor en daardoor allerminst geen vervolg heeft kunnen geven aan de tweede plaats van vorig seizoen, is Real Madrid na een zwakke start uitgegroeid tot een onverslaanbaar sterrenensemble. De laatste elf wedstrijden zette de ploeg van trainer Carlo Ancelotti allemaal om in een zege.

Rodgers erkent dat zijn spelers boven zichzelf moeten uitstijgen. 'Als we de intensiteit en het tempo van de laatste achttien maanden hervinden, kunnen we ons met elk team meten. Maar vooralsnog slagen we, op een paar momenten na, daar niet in', verklaarde de 41-jarige Noord-Ier de vormcrisis van The Reds.

Mario Balotelli en Adam Lallana kunnen Luis Suarez nog niet doen vergeten op Anfield.
Mario Balotelli en Adam Lallana kunnen Luis Suarez nog niet doen vergeten op Anfield.

In vergelijking met de ploeg die vorig seizoen bijna verrassend kampioen van Engeland werd, moet Rodgers alleen Luis Suarez missen. In ruil daarvoor kreeg hij er aanvallende krachten als Mario Balotelli, Adam Lallana, Rickie Lambert en Lazar Markovic bij. Indruk maken doen die zomeraankopen echter nog nauwelijks.

'Ik moet de spelers die erbij zijn gekomen daarvoor nog beter leren kennen. Vorig jaar konden we een tactiek bouwen rondom de spelers die we hadden, dit seizoen is dat overduidelijk een ander verhaal. We spelen meer wedstrijden en hebben daardoor minder tijd om te trainen', aldus Rodgers, die kwalificatie voor de Champions League dus overduidelijk als een nadeel ziet.

Wellicht dat de rentree van Daniel Sturridge, vorig seizoen maker van 25 treffers, iets teweeg kan brengen. De 25-jarige spits kwam door een hamstringblessure pas drie keer in actie. Hoewel ook het bezoek aan Madrid nog te vroeg voor hem komt, heeft Rodgers hem wel meegenomen. 'Omdat deze wedstrijd erg belangrijk is voor ons. Dit is een teken dat we naast elkaar staan. Daarom zijn alle spelers, geblesseerd of fit, meegereisd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.