Jacht op zoete wraak eindigt in deceptie voor Evra

Reacties

De Champions League-finale in Berlijn had voor Patrice Evra op zoete wraak moeten uitdraaien, maar eindigde in een nieuwe deceptie. De Franse verdediger van Juventus moest lijdzaam toezien hoe uitgerekend Luis Suarez scoorde en hij zelf voor de vierde keer in vijf Champions League-finales verloor: 1-3. Die vier nederlagen vormen een record.

Jacht op zoete wraak eindigt in deceptie voor Evra

De saillante geschiedenis tussen Evra en Suarez was in de aanloop naar het treffen in de eindstrijd veelbesproken. Maar tot teleurstelling van de Fransman was het de Uruguayaan die zijn tanden bloot mocht lachen na het laatste fluitsignaal. Hij had immers in de 68ste minuut de tweede Barça-goal gemaakt.

Zelf is Evra bovendien allesbehalve succesvol in de finales. Drie van de vorige krakers vóór vanavond verloor hij immers ook al. In 2004 was het FC Porto van trainer José Mourinho met 3-0 te sterk voor zijn AS Monaco. In 2008 won Evra met Manchester United na strafschoppen van Chelsea door een redding van Edwin van der Sar, maar in de edities van 2009 en 2011 was hij met de Engelse recordkampioen beide keren een maatje te klein voor… Barcelona.

Ook nu was Barcelona de sta-in-de-weg. Of Evra in de komende jaren nóg een kans krijgt om De Cup met de Grote Oren  nog eens vast te houden, zal moeten blijken. Een pleister op de wonde voor Evra is dat hij zich in één adem met Clarence Seedorf mag noemen. De ervaren linksback is immers de tweede speler die de Champions League-finale speelde met drie verschillende teams (in totaal dus vijf). Alleen Paolo Maldini speelde meer finales dan Seedorf, Evra en Edwin van der Sar (allen vijf). De Italiaan kwam tot zes.

'Het is ongelofelijk om voor de vijfde keer in de finale te staan', vertelde Evra voor de finale van vanavond nog hoopvol. 'Iedere dag denk ik op de training aan mijn persoonlijke doel om drie keer de Champions League te winnen. Ik heb er nu pas één. Daarom wil ik dit keer koste wat het kost winnen. Dan is mijn score in finales 3-2 en niet 4-1', aldus de Fransman, die zijn wens dus in rook op zag gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.