Professional Evra schudt Suarez de hand

Reacties

De Champions League-finale van 6 juni in Berlijn is voor Patrice Evra een weerzien met Luis Suarez. De verdediger van Juventus heeft aangekondigd het verleden achter zich te willen laten en hij zal Barcelona-aanvaller Suarez gewoon de hand schudden.

Professional Evra schudt Suarez de hand

In zijn tijd in de Premier League botste Suarez met Evra, toen nog tegenstrevers namens Liverpool en Manchester United. Op 15 oktober 2011 werd Suarez ervan beschuldigd Evra tijdens het duel tussen Liverpool en Manchester United 'negro' te hebben genoemd. Het kwam de spits op een schorsing van acht duels en een fikse boete te staan.

Lees hier uitgebreider over de voorgeschiedenis van het duo, met daarbij ook aandacht voor Giorgio Chiellini, die tijdens het afgelopen WK een beet kreeg van Suarez en een weerzien door een blessure in rook op zag gaan.

In de nasleep van  het incident weigerde Suarez ook nog eens de Fransman zijn hand te schudden. Tegenover Sky Sports benadrukt Evra nogmaals dat een herhaling van dat incident vanavond in Berlijn niet gaat plaatsvinden. 'Ik geef hem gewoon een hand, want ik ben een professional. Zoals ik al vaker heb gezegd, ben ik trots op mijn huidskleur. Ik speel tegen Barcelona, niet alleen tegen Suarez.'

Luis Suarez weigerde Patrice Evra al eens de hand. De Fransman kondigde al aan dat in Berlijn niet te doen.
Luis Suarez weigerde Patrice Evra al eens de hand. De Fransman kondigde al aan dat in Berlijn niet te doen.

Liever spreekt Evra over het belang van zijn vijfde Champions League-finale. Hij wil daarin zijn balans iets gaan oppoetsen. Drie van de vorige krakers verloor hij immers. In 2004 was het FC Porto van trainer José Mourinho met 3-0 te sterk voor zijn AS Monaco. In 2008 won Evra met Manchester United na strafschoppen van Chelsea door een redding van Edwin van der Sar, maar in de edities van 2009 en 2011 was hij met de Engelse recordkampioen beide keren een maatje te klein voor… Barcelona.

'Het is ongelofelijk om voor de vijfde keer in de finale te staan', zegt Evra, die na Clarence Seedorf de tweede speler kan worden die de Champions League-finale speelt met drie verschillende teams. 'Iedere dag denk ik op de training aan mijn persoonlijke doel om drie keer de Champions League te winnen. Ik heb er nu pas één. Daarom wil ik dit keer koste wat het kost winnen. Dan is mijn score in finales 3-2 en niet 4-1.'

Bekijk hieronder nogmaals de verschillende incidenten tussen Evra en Suarez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.