Evra voorspelt Suarez heet avondje bij weerzien

Reacties

Giorgio Chiellini en Patrice Evra zullen elkaar in de aanloop naar de Champions League-finale van 6 juni in Berlijn nog wel eens doordringend aankijken. De twee routiniers van Juventus, dat woensdag Real Madrid uit de finale hield door na de 2-1 thuiszege in Madrid 1-1 gelijk te spelen, zullen in de eindstrijd tegen Barcelona niets liever willen dan revanche nemen op Luis Suarez.

Evra voorspelt Suarez heet avondje bij weerzien

Evra en Chiellini kregen het in het verleden om verschillende redenen met de Uruguayaanse aanvaller van Barcelona aan de stok. De Italiaan werd tijdens het afgelopen WK het derde slachtoffer waar Suarez zijn tanden in zette. In zijn tijd in de Premier League botste Suarez ook met Evra, toen nog tegenstrevers namens Liverpool en Manchester United. Op 15 oktober 2011 werd Suarez ervan beschuldigd Evra tijdens het duel tussen Liverpool en Manchester United 'negro' te hebben genoemd. Het kwam de spits op een schorsing van acht duels te staan, waar hij voor het bijten van Chiellini liefst vier maanden en negen competitieve interlands als schorsing aan zijn broek kreeg. Lees hier uitgebreider over de voorgeschiedenis van het trio.

Evra heeft ondertussen al koeltjes gereageerd op de koppeling aan Suarez, die in de nasleep van  het incident met de Fransman ook nog eens weigerde zijn hand te schudden. Dat zal de linksback in ieder geval niet doen, kondigde hij al aan. 'Iedereen heeft me die vraag al gesteld. Ik zal zijn hand schudden, maar ik zal er op het veld zeker voor zorgen dat hij voelt dat ik er ben', voorspelde Evra alvast een heet avondje. 'Het is niet erg dat iedereen me naar Suarez vraagt. Dat hoort erbij. Maar ik vind het veel belangrijker dat we in de finale staan. En dan zien we wel wat er in Berlijn voor ons op het menu staat', vervolgde hij met een onbedoeld grappige zinsnede.

Luis Suarez weigerde Patrice Evra al eens de hand. De Fransman kondigde al aan dat in Berlijn niet te doen.
Luis Suarez weigerde Patrice Evra al eens de hand. De Fransman kondigde al aan dat in Berlijn niet te doen.

Bang is de ervaren Fransman niet voor het gevreesde en uiterst trefzekere trio, waar Suarez deel van uitmaakt. 'Ook Lionel Messi, Suarez en Neymar zijn maar mensen', aldus de Fransman. 'Mensen vergeten wel heel gemakkelijk dat Juventus over heel veel ervaring en voormalig Champions League-winnaars beschikt. Ik geloof zeker in onze kansen. Anders had ik wel gevraagd aan de trainer of hij voor mij wil gaan spelen. Ik kijk uit naar mijn vijfde finale.'

Het is voor Evra wel te hopen dat de hij zijn negatieve balans in Champions League-finales iets kan oppoetsen. Drie van de vorige krakers verloor hij immers. In 2004 was het FC Porto van trainer José Mourinho met 3-0 te sterk voor zijn AS Monaco. In 2008 won Evra met Manchester United na strafschoppen van Chelsea door een redding van Edwin van der Sar, maar in de edities van 2009 en 2011 was hij met de Engelse recordkampioen beide keren een maatje te klein voor… Barcelona.

Door met 1-1 gelijk te spelen in Santiago Bernabéu kan Evra overigens nog wel bogen op een andere statistiek. Hij verloor nog nóóit in een halve finale-wedstrijd: acht keer winst en drie keer gelijk. 'En ook nu heb ik in de rust gezegd dat dat niet zou gaan gebeuren. Ik heb de jongens verteld dat het onmogelijk was dat wij niet zouden gaan scoren. Gelukkig is dat uitgekomen', aldus Evra, die het tijdens de wedstrijd nog te stellen kreeg met een ongehoorzame ballenjongen.

Chiellini
Ook voor de robuuste verdediger Giorgio Chiellini is het weerzien met Suarez bijzonder. De Italiaan toonde zich in de nasleep van het bijtincident vergevingsgezind, maar zal niets liever willen dan de Uruguayaan verslaan. Al zegt hij dat niet hardop. 'Het is namelijk de mooiste en belangrijkste wedstrijd van mijn loopbaan', aldus Chiellini, die even leek uit te groeien tot schlemiel door het veroorzaken van een penalty. 'Tijdens de wedstrijd leek het me een overdreven beslissing, maar na het zien van de beelden: er is contact met James Rodríguez, dus de scheidsrechter kan 'm misschien wel geven. Hoe dan ook: we zijn er ook van overtuigd dat we kunnen winnen van Barcelona in Berlijn. We hebben namelijk getoond de verdiende finalist te zijn. '

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.