VI deze week: Messi, Chiellini, Vitesse, Oranje, WK vrouwen

Het weekblad Voetbal International blikt deze week uitgebreid vooruit op de Champions League-finale tussen Barcelona en Juventus van komende zaterdag. VI-redacteur Süleyman Öztürk stelde een fotodocument van zes pagina’s samen over Lionel Messi, van wie in Berlijn een nieuwe show wordt verwacht.

VI deze week: Messi, Chiellini, Vitesse, Oranje, WK vrouwen

Vincent Okker maakte daarnaast een verhaal met de Juventus-verdedigers Georgio Chiellini en Patrice Evra, de kwelgeesten van Luis Suarez die komende zaterdag weer tegenover de Uruguayaanse spits staan.

In de nieuwe VI uiteraard ook ruim aandacht voor Roda JC en De Graafschap, de clubs die afgelopen zondag promoveerden naar de Eredivisie. In Kerkrade en Doetinchem verschijnen om die reden speciale wisselcovers op de VI-uitgave van deze week.

Het hart van Voetbal International bevat deze week een bijlage over het WK voor vrouwen, dat komend weekeinde begint. VI’s Iwan van Duren is ter plaatse en bericht vanuit Canada. Verder het complete speelschema en een poster van de Oranje Leeuwinnen.

Tom Knipping beschrijft in de VI van deze week op indringende wijze het opzienbarende FIFA-congres van afgelopen week, waar 'schandaalbejaarde' Sepp Blatter alle aanvallen overleefde - al bleven die in de zaal achterwege - en opnieuw werd herkozen als president. Na het uitkomen van de nieuwe VI nam de zaak een opvallende wending: Blatter kondigde zijn afscheid aan.

Stef de Bont maakte een verhaal over Vitesse, dat zich ten koste van SC Heerenveen plaatste voor Europees voetbal en Marco Timmer begaf zich in het spoor van Bas Dost bij de Duitse bekerfinale tussen VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund.

Martijn Krabbendam onderzocht de fitheid van de spelers van het Nederlands elftal, ruim een week voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland.

Verder deze week in VI onder meer:
- De degradatie van NAC Breda
- Column Pierre van Hooijdonk
- Mino Raiola zet frontale aanval in op Sepp Blatter
- PSV legt fundament onder de opleiding
- FC Zwolle Anno 1996
- Tien vragen aan Marco van Ginkel
- Feyenoord heeft de beste grasmat
- Column Nico Dijkshoorn

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 23 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's