Ivoorkust verslaat Japan door opleving van twee minuten

Ivoorkust is het WK begonnen met een 2-1 zege op Japan. Vannacht, de aftrap was om Nederlandse tijd 03.00 uur, maakten de Afrikanen een 0-1 achterstand in een tijdbestek van nog geen twee minuten goed.

Na een kwartier kwam Japan immers op voorsprong. Keisuke Honda, voormalig VVV-Venlo en nu AC Milan, schoot de bal in de bovenhoek. Ivoorkust mocht vervolgens van geluk spreken dat Atso Uchida een fraaie kans om zeep hielp.

Toch was het tot na een uur wachten totdat Ivoorkust wat aan de achterstand kon doen. De invalbeurt van Didier Drogba, de spits van Galatasaray startte verrassend genoeg op de bank, had daar alles mee te maken. Want twee minuten na zijn entree kopte Wilfried Bony op fraaie wijze de gelijkmaker binnen. De voormalige topscorer van de Eredivisie (Vitesse, nu Swansea City) werd daarbij bediend door de opkomende verdediger Serge Aurier.

Diezelfde Aurier stond nog geen twee minuten later aan de basis van de 2-1, waarbij doelman Eiji Kawashima allesbehalve overtuigend optrad. Dit keer was Gervinho al koppend de afmaker. Die marge bleef gehandhaafd, waarbij de onmacht van de Japanners opviel na de snel vervlogen voorsprong.

Door de zege volgt de ploeg van Sabri Lamouchi het voorbeeld van Colombia, dat eerder op de avond in Groep C met liefst 3-0 won van Griekenland. Voor het Japan van Alberto Zaccheroni rest niets anders dan de scherven bij elkaar te rapen en vooruit te gaan kijken naar het duel met Griekenland van donderdag.