Kraker Engeland-Italië, nachtbraken met Ivoorkust-Japan

Reacties

Het is zaterdag 14 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Kraker Engeland-Italië, nachtbraken met Ivoorkust-Japan

Colombia - Griekenland
Het WK-startschot wordt vandaag gegeven in Belo Horizonte, waar om 18.00 uur het eerste duel uit Groep C tussen Colombia en Griekenland wordt afgewerkt.

Colombia wordt gezien als sterkste land in de groep, maar moet het zonder zijn sterspeler Radamel Falcao stellen in Brazilië. Wat kunnen de Colombianen uitrichten tegen de Griekse minimalisten, die het op de nul spelen tot kunst verheven hebben?

Uruguay - Costa Rica
We gaan verder in Groep D. In Fortaleza begint om 21.00 uur het duel tussen Uruguay en Costa Rica. Uruguay geldt als interessante outsider voor de toernooizege, terwijl Costa Rica wordt gezien als zwakke broeder in de groep.

Door blessureleed kan Luis Suarez nog niet zijn opwachting maken bij Uruguay. In hoeverre beïnvloedt dat de kansen van La Celeste, en maakt het een stunt van Bryan Ruiz en consorten mogelijk?

Engeland - Italië
De topper van vandaag begint om 00.00 uur precies. Het duel tussen Engeland en Italië kent bovendien een Nederlands tintje, want de wedstrijd staat onder leiding van Björn Kuipers, die zijn debuut op het WK maakt.

Bij Engeland ontbreekt Alex Oxlade-Chamberlain, terwijl Danny Welbeck wel fit genoeg lijkt om te spelen. De Italianen moeten het zonder hun linksback Mattia De Sciglio stellen. De wedstrijd wordt afgewerkt in het benauwde Manaus, wat wordt gezien als flink nadeel voor de kansen voor de Engelsen.

Ivoorkust - Japan
De nachtbrakers kunnen kunnen hun hart ophalen vandaag, want er begint zelfs om drie uur 's nachts nog een wedstrijd. Het betreft het tweede duel in Groep C, tussen Ivoorkust en Japan. De wedstrijd wordt gespeeld in de Arena Pernambuco in Recife. Achter Colombia gelden Ivoorkust en Japan als belangrijkste kanshebbers in Groep C, die op papier de poule met daarin de minste krachtsverschillen is.

VI Oranje
Er zijn vrijdag twee uitzendingen van VI Oranje. De vroege editie begint om 19.50 uur en wordt uitgezonden op RTL 7. De hoofduitzending is te zien op RTL 4 en loopt van 22.50 uur tot middernacht. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er iedere uitzending tijdens de hoofduitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Vrijdag zijn dit John van den Heuvel en Jan Boskamp.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.