Italiaanse media likken wonden na rampzalige Champions League-week

Reacties

Voor het veertiende jaar op rij komt er geen Italiaanse winnaar van de Champions League. Dinsdagavond sneuvelde Napoli, woensdagavond was Internazionale aan de beurt tegen Atlético Madrid, en daarmee is De Laars zonder afgevaardigden op het miljardenbal gevallen. Dat gegeven domineert de Italiaanse sportpers donderdagochtend.

Italiaanse media likken wonden na rampzalige Champions League-week
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
ns
2 - 1
Internazionale
Internazionale

AC Milan sneuvelde al in de groepsfase van het toernooi. Vorige week moest Lazio zijn meerdere erkennen in Bayern München, en de afgelopen dagen sneuvelde eerste Napoli (tegen Barcelona) en nu dus ook Internazionale. De blauw-zwarten wonnen het toernooi in 2010, sindsdien ging de beker nooit meer mee naar het land van het calcio. Eén keer eerder in de historie van de Beker met de Grote Oren moest Italië langer wachten: tussen 1969 en 1985 stond het land ook droog.

'Euro-flop Inter is een klap in het gezicht van het Italiaanse voetbal', vindt La Gazzetta dello Sport, met het nodige gevoel voor dramatiek. 'Een jaar geleden hadden we drie clubs in de kwartfinale. Nu nul. Het idee dat we terug konden keren, vooruit, niet als koningen, maar dan toch wel als prinsen, dat is de kop ingedrukt. De uitschakeling door dit Atlético Madrid hadden we niet aan zien komen. Inter was de grote hoop van Italië in de Champions League.'

La Gazzetta dello Sport
La Gazzetta dello Sport

De Corrierre dello Sport spreekt soortgelijke woorden - de Italiaanse pers is donderdag steng voor het collectief, maar spaart individuen. Ook de drie Nederlanders (Davy Klaassen, die een beslissende penalty miste, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries krijgen geen al te beroerde beoordelingen. 'Door de absolute dominantie in Italië, vroegen velen zich af of Inter het sterkste team in Europa was. Wel: bij de eerste serieuze test in de Champions League ging het alarm af. Die superioriteit wordt steeds meer een illusie', aldus het dagblad. Trainer Simone Inzaghi vindt dat zijn ploeg zichzelf tekort heeft gedaan.

'De teleurstelling is er voor de club, voor de hele Inter-familie, maar ik heb de jongens verteld dat ze trots mogen zijn. We hadden de kwalificatie voor het grijpen, maar ik blijf trots om dit team te coachen. We hebben nu nog tien competitiewedstrijden en willen een zeer belangrijk doel bereiken', aldus Inzaghi over de landstitel. Met een voorsprong van zestien punten lijkt dat amper nog mis te kunnen gaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.