Inter-topspits Icardi niet goed genoeg voor Argentinië

Reacties

Het zorgt in Argentinië voor gefronste wenkbrauwen. Mauro Icardi is aanvoerder en clubtopscorer van Internazionale, maar wordt stelselmatig genegeerd door bondscoach Edgardo Bauza. Die zet de 24-jarige spits weg als simpele afmaker.

Inter-topspits Icardi niet goed genoeg voor Argentinië

Icardi is dit seizoen al goed voor zeventien goals en acht assists in de Serie A en was daarmee bijvoorbeeld vaker betrokken bij een goal dan landgenoot Gonzalo Higuaín (19 om 2). Desondanks heeft de 24-jarige spits pas één interland achter zijn naam staan. In oktober 2013 mocht bij als invaller zeven minuten meedoen in het verloren WK-kwalificatieduel met Uruguay (3-2).

Daar bleef het bij voor Icardi, terwijl hij de laatste drieënhalf jaar 71 keer scoorde voor Inter in 137 officiële duels. 'Er zijn journalisten die me maar blijven lastigvallen met vragen over Icardi', reageerde Bauza ietwat geïrriteerd toen hem om toelichting werd gevraagd. 'Hij is een afmaker. Op dit moment is Higuaín eerste keus en Pratto zijn vervanger. Pas als er iets met hen gebeurt, roep ik hem op.'

Mauro Icardi tijdens zijn enige interland tot nu toe voor Argentinië.
Mauro Icardi tijdens zijn enige interland tot nu toe voor Argentinië.

Dat Higuaín de voorkeur krijgt boven Icardi is te begrijpen, maar dat ook Pratto hoger in de pikorde staat is opmerkelijker. De 28-jarige spits, goed voor twee goals in vier interlands, speelt in Brazilië voor São Paulo. Die club nam hem in februari over van Atlético Mineiro, waarvoor hij 41 keer scoorde in 103 officiële duels. In het seizoen 2011/12 stelde Pratto teleur in de Serie A met slechts één goal voor Genoa.

Hoewel Argentinië met verder nog grote namen als Sergio Agüero, Paulo Dybala en natuurlijk Lionel Messi niet bepaald dun in de aanvallers zit, moet de tweevoudig wereldkampioen alle zeilen bijzetten in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks. De huidige vijfde plaats is immers slechts goed voor een play-off. Later deze maand wachten duels met Chili, vierde met één punt meer, en Bolivia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.