'Interessante' Afellay doet helft mee bij debuut Ter Stegen

Ibrahim Afellay heeft weer eens flink wat minuten gemaakt bij Barcelona. De Nederlander deed een helft mee in het oefenduel met Recreativo Huelva: 1-0 winst. Keeper Marc-André Ter Stegen maakte zijn debuut.

Voor de voormalig speler van PSV lijkt er geen toekomst meer te zijn in Catalonië, maar desondanks had de nieuwe trainer Luis Enrique een plekje voor hem ingeruimd in de selectie voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Veel zei dat overigens niet, want alle spelers met WK-verplichtingen ontbraken. Naast Afellay reisden er derhalve slechts zes spelers van het eerste elftal af naar Huelva.

Afellay zag vanaf de bank hoe beide ploegen in de eerste helft van de wedstrijd om de vriendschappelijke Trofeo Colombino niet wisten te scoren. Alen Halilovic, het achttienjarige wonderkind dat deze zomer overkwam van Dinamo Zagreb en normaliter in het tweede elftal zal spelen, begon wel in de basis en maakte direct indruk.

Na de pauze bracht Luis Enrique een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Behalve Afellay kwam ook doelman Marc-André Ter Stegen erin. Het betekende het debuut van de Duitser, die deze zomer werd gekocht van van Borussia Mönchengladbach. Nadat Afellay zich via een schot in de handen van de Huelva-keeper even had laten zien, tekende de 21-jarige Joan Román uiteindelijk voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Geheimzinnig
Luis Enrique ging na afloop van het oefenpotje in op de situatie van Afellay. Voor de aanvallende middenvelder zou interesse bestaan van Olympique Marseille en Valencia. Enrique wilde er allemaal niet te veel over zeggen. 'Hij speelde een goede wedstrijd en is een interessante speler. Misschien blijft hij, misschien vertrekt hij: we zullen zien...', sprak de trainer even lovend als geheimzinnig.

De debuterende Ter Stegen was de enige grote aankoop die zich al direct moest melden bij Barcelona. Luis Suarez, Ivan Rakitic en keeper Claudio Bravo krijgen wat langer vakantie omdat zij met respectievelijk Uruguay, Kroatië en Chili actief waren op het WK. Barcelona vervolgt de voorbereiding pas op 2 augustus met een oefenwedstrijd tegen het Franse Nice.