Ter Stegen moet afrekenen met de vloek van Barcelona

Reacties

Marc-André ter Stegen wacht een zware opgave in Spanje. Alleen zijn voorganger Victor Valdés en Ruud Hesp hebben zich kunnen onttrekken aan de vloek die sinds 1994 bij Barcelona rust op keepers.

Ter Stegen moet afrekenen met de vloek van Barcelona

'De positie van doelman is een belangrijke bij Barcelona. De verantwoordelijkheid is groot. Als je met 4-1 wint, kan die ene tegentreffer je toch achtervolgen', zei Andoni Zubizarreta tijdens de presentatie van Ter Stegen. 'Daarom moet Víctor Valdés ook worden gefeliciteerd dat hij de mythe heeft overwonnen die bestond sinds mijn vertrek bij deze club.'

De huidige technisch directeur van Barcelona refereert aan de weinig gelukkige hand in  de keuze voor de doelman. Sinds Zubizarreta na acht jaar in Catalaanse dienst in 1994 afzwaaide is er een indrukwekkend lange lijst van keepers de revue gepasseerd in Camp Nou. En van hen hebben er slechts weinigen een positieve indruk achtergelaten.

Alleen Victor Valdés heeft zonder twijfel een passende invulling gegeven aan de zware erfenis van Zubizarreta. De doelman, die deze zomer Camp Nou verlaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, maakte na zijn debuut in 2003 onder trainer Frank Rijkaard een einde aan de moeizame zoektocht naar een betrouwbare sluitpost.

Want vanaf 1994 kregen Carles Busquets, Jesús Angoy, Julen Lopetegui, Vitor Baía, Ruud Hesp, Francesc Arnau, Pepe Reina, Richard Dutruel, Roberto Bonano, Robert Enke en Rüstü Recber een kans zich te bewijzen.

Van het rijtje was Hesp (foto) de enige die wel aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen. De huidige keeperstrainer van PSV beleefde onder Louis van Gaal in het seizoen 1997/98 een sterk jaar.  

Ter Stegen weet wat hem te wachten staat. De 22-jarige doelman, die voor twaalf miljoen euro is overgenomen van Borussia Mönchengladbach, moet afrekenen met de vloek die rust op de keepers van Barcelona. 'Mij wacht een uitdaging. Ik weet wat het betekent om keeper van Barcelona te zijn en ik denk dat ik het goed ga doen', aldus de Duitser.

Uitgebreide wedstrijdanalyses vind je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.