Alves wil blijven, Afellay en Bojan op eerste training

Reacties

Onder leiding van de nieuwe trainer Luis Enrique werkte Barcelona de eerste training van het seizoen af. Bij de Catalaanse grootmacht ontbraken de internationals die in actie kwamen tijdens het WK, onder wie Daniel Alves.

Alves wil blijven, Afellay en Bojan op eerste training

De rechtsback van halve finalist Brazilië wordt veelvuldig in verband gebracht met Paris Saint-Germain, maar sluit zelf niet uit dat hij gewoon bij de Spaanse topclub blijft.

'Blijf ik bij Barcelona? Ik denk het wel', zegt Alves. 'Ik ga de nieuwe trainer vertellen dat ik gemotiveerd ben. En na dat gesprek moet er een beslissing genomen worden.'

'Maar het is niet alleen aan mij of ik wel of niet blijf', aldus de verdediger. 'Ik heb nog een contract voor één jaar en dat wil ik graag uitdienen. Ik ben erg gelukkig hier, dus we zien het wel.'

In tegenstelling tot onder anderen Alves, Lionel Messi en de Spaanse internationals waren Bojan Krkic en Ibrahim Afellay wel van de partij op de eerste training. De Nederlander ligt tot medio 2015 vast in Barcelona, maar lijkt deze zomer te vertrekken. Olympique Marseille ziet de 28-jarige Afellay graag komen.

'Wij hebben Olympique zelf niet gesproken. We zijn met een oplossing bezig. Als we met een club een akkoord hebben bereikt, dan horen jullie het wel', zei Jansen eerder tegen Voetbal International. Ook Bojan lijkt bezig aan zijn laatste weken in Barcelona. De voormalige aanvaller van Ajax zou niet in de plannen voorkomen van Luis Enrique. Onder meer Deportivo La Coruña Stoke City zien de kleine aanvaller graag komen.

Miljoenenaankoop Luis Suarez ontbrak ook tijdens de eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Suarez, die voor een bedrag van naar verluidt tussen de tachtig en 95 miljoen euro werd overgenomen van Liverpool, ontbreekt nog vanwege zijn schorsing die hij opliep tijdens dit WK. Vanwege zijn beet bij de Italiaan Giorgio Chiellini mag hij de komende vier maanden niet in een stadion komen en is hij al die tijd geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.