Beroep kan Barcelona redden, verkopen mag wél

Reacties

De FIFA heeft Barcelona een transferverbod opgelegd tot de zomer van 2015, maar dat betekent niet dat het al zeker is dat de Catalaanse grootmacht ook daadwerkelijk geen spelers kan kopen in de komende twee transferperiodes. Er is immers een beroepmogelijkheid.

Beroep kan Barcelona redden, verkopen mag wél

De zware straf werd opgelegd door de FIFA omdat bij tien transfers van buitenlandse spelers van onder de achttien jaar de regels zouden zijn gebroken.

Barcelona heeft nu negentig dagen van de wereldvoetbalbond gekregen om aan te tonen dat het de regels wél in acht neemt. Onduidelijk is of Barcelona, mits de straf gehandhaafd blijft, wel op transfervrije basis nieuwelingen mag contracteren. Spelers verkopen mag wél. Zo zou Ibrahim Afellay (foto) in theorie, hij ligt vast tot medio 2015, verkocht kunnen worden tijdens de periode van de straf.

In die periode van negentig dagen zal de club een poging wagen in conclaaf te gaan met de FIFA om de wereldvoetbalbond nadere uitleg te verschaffen. In het verleden werd een transferverbod van Chelsea, om soortgelijke redenen, uiteindelijk ook al eens van tafel geveegd door het internationale sporttribunaal CAS.

Barcelona heeft nog niet laten weten of het in beroep gaat, maar gezien de ingrijpende straf wijst alles daar wel op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.