Keepersprobleem Barcelona neemt toe na sanctie FIFA

Reacties

Barcelona-trainer Gerardo Martino zal het, mits de sanctie van wereldvoetbalbond FIFA intact blijft, volgend seizoen met nagenoeg hetzelfde spelersmateriaal moeten doen. Doorselecteren is niet aan de orde, terwijl de keepersbezetting misschien wel het grootste probleem gaat worden.

Keepersprobleem Barcelona neemt toe na sanctie FIFA

De club zou volgens de wereldvoetbalbond de reglementen voor het vastleggen van spelers onder de achttien jaar hebben overtreden en daardoor mag de Catalaanse grootmacht de komende transferperiodes geen spelers aantrekken. Pas in de zomer van 2015 mag Barcelona weer spelers gaan kopen.

De komst van de Duitser Marc-André ter Stegen naar Barcelona lijkt voorlopig niet aan de orde.
De komst van de Duitser Marc-André ter Stegen naar Barcelona lijkt voorlopig niet aan de orde.

En dus kan Barça voorlopig een streep zetten door de naam van Marc-André ter Stegen. De huidige doelman van Borussia Mönchengladbach wordt alle lange tijd gelinkt aan Barcelona, waar Víctor Valdés heeft aangegeven aan het einde van dit seizoen te willen vertrekken en dus zijn aflopende contract niet verlengde.

Barcelona kan in beroep gaan tegen de uitspraak, maar mocht dat tot niets leiden zit Martino met een behoorlijk probleem. José Manuel Pinto, ook in het bezit van een aflopend contract, wordt vooral gezien als stand-in en zeker niet als eerste doelman. Pinto moet het huidige seizoen afmaken vanwege de knieblessure van Valdés.

De Spanjaard scheurde vorige week in de competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo (3-0) zijn kruisband en is zes tot negen maanden uit de roulatie. Valdés gaf te kennen te willen vertrekken, maar heeft tot dusver geen contract getekend bij een andere club. Wellicht dat een nieuw eenjarig contract uitkomst biedt voor beide partijen. Anders zal Barcelona op zoek moeten naar een transfervrije doelman, mits dat wel is toegestaan.

Of de eventuele straf gevolgen heeft voor de komst van Alen Halilovic naar Barcelona is niet duidelijk. Het supertalent van Dinamo Zagreb tekende onlangs een contract voor vijf jaar. De zeventienjarige Kroaat komt volgend seizoen in principe terecht in het B-team, dat uitkomt in de Segunda División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.