Inter luidt legende Zanetti uit met forse zege

Internazionale luisterde het afscheid van Javier Zanetti op met een 4-1 overwinning op Lazio. Door die triomf zijn de Milanezen zo goed als zeker van een plek in de Europa League.

Het duel stond volledig in het teken van afscheid. De Argentijnen Diego Milito, Javier Zanetti en Walter Samuel speelden tegen Lazio hun laatste (thuis)wedstrijd als speler van Internazionale. Van het trio begon alleen Samuel in de basis. Lazio kreeg het bomvolle Giuseppe Meazza snel stil, want de Romeinen, die net als Inter de punten hard nodig hebben in de race voor Europees voetbal, kwamen al in de tweede minuut op voorsprong via Giuseppe Biava.

Inter stelde echter razendsnel orde op zaken via doelpunten van Rodrigo Palacio en Mauro Icardi (samen op bovenste foto). Bij beide Milanese goals was Mateo Kovacic de architect met een fantastische dieptepass. Vlak voor rust nam Inter verder afstand via Rodrigo Palacio, die een van richting veranderde voorzet van Yuto Nagatomo tot doelpunt promoveerde.

Zanetti
Zes minuten na de pauze ging het stadion pas echt uit zijn dak, bij de entree van Zanetti voor Jonathan. Het was zijn 614de Serie A-wedstrijd sinds zijn komst naar Inter negentien jaar geleden. Tien minuten na de entree van Zanetti werd ook Milito, die Inter in 2010 met twee doelpunten in de finale tegen Bayern München (2-0) de Champions League bezorgde, binnen de lijnen gebracht. Hernanes (ex-Lazio) bepaalde de eindstand tien minuten voor het einde op 4-1, met een knal van buiten het strafschopgebied.

Door de overwinning kan Inter een plek in de Europa League bijna niet meer ontgaan. De Nerazzurri verstevigen hun vijfde plaats en hebben nu zestig punten na 37 duels. Torino heeft vijf punten minder, terwijl Parma en AC Milan er zes minder hebben. Die clubs hebben allemaal wel een duel minder gespeeld dan Inter. Lazio is met 53 punten uit 37 wedstrijden zo goed als uitgespeeld.