Giuseppe Meazza stroomt vol voor afscheid Inter-iconen

Reacties

Javier Zanetti krijgt zaterdag rondom de wedstrijd tegen Lazio een afscheid in stijl. Giuseppe Meazza zit bomvol om de clublegende van Internazionale uit te zwaaien. Ook van zijn landgenoten Walter Samuel en Diego Milito wordt dan afscheid genomen.

Giuseppe Meazza stroomt vol voor afscheid Inter-iconen

Omdat er zoveel vraag is naar kaarten voor de afscheidswedstrijd van het drietal heeft Inter de derde ring van het Giuseppe Meazza geopend. Daardoor kan de volledige capaciteit van het stadion, dat ruim 82.000 supporters kan herbergen, worden benut. Voor competitiewedstrijden zijn normaliter alleen de eerste en tweede ring van het stadion geopend. Het treffen met Lazio staat niet alleen in het teken van afscheid, want Inter heeft de punten nog nodig om zich te verzekeren van een plek in de Europa League.

Zanetti (40, foto onder) streek in 1995 neer bij Inter en speelde sindsdien 856 wedstrijden voor de club, waarvan een groot deel als aanvoerder. Met Inter won de verdediger annex middenvelder, die dit seizoen tien keer meedeed, vijf keer de Scudetto, vier keer de Coppa Italia en eenmaal het WK voor clubs, de UEFA Cup en de Champions League. Hij blijft na dit seizoen aan Inter verbonden, maar in welke rol is nog niet bekend.

Milito (34, foto onder) verwierf in een klap de status van clubheld toen hij in de Champions League-finale van 2010 tegen Bayern München (2-0) eigenhandig in het voordeel van Inter besliste, door beide Milanese treffers te maken. Door blessures speelde Milito, die met Inter twee keer kampioen werd en twee keer de beker won, dit seizoen pas vijftien keer. Hoewel Inter officieel nog geen beslissing nam over zijn aflopende contract, meldt La Gazzetta dello Sport dat Il Principe rondom het duel met Lazio zal worden uitgezwaaid. De spits, die in 2009 overkwam van Genoa, keert waarschijnlijk terug naar zijn oude werkgever Racing Club uit Argentinië.

Samuel (36, foto onder) arriveerde in 2005 bij Inter vanaf Real Madrid, werd vijf keer kampioen met de Nerazzurri en veroverde tweemaal de beker. Dit seizoen kwam de ex-speler van AS Roma tot dertien wedstrijden in de competitie. De routinier is in beeld bij Fiorentina, dat getraind wordt door Vincenzo Montella, met wie hij bij Roma enkele jaren samenspeelde. Mogelijk speelt ook Esteban Cambiasso tegen Lazio zijn laatste thuiswedstrijd voor Inter. Hij kan zijn aflopende contract verlengen, maar nam daarover nog geen beslissing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.