Inter droomt weer van Champions League na simpele zege

Internazionale mag weer hopen op plaatsing voor de (voorronde van de) Champions League. De geplaagde ploeg van trainer Roberto Mancini was in eigen huis veel te sterk voor Sampdoria: 3-1.

In Italië gaan de nummers één en twee rechtstreeks de Champions League in, de nummer drie begint in de voorronde. Fiorentina staat momenteel derde, maar Inter heeft nog maar één punt minder na de zege op Sampdoria.

Danilo D'Ambrosio opende in de 23ste minuut de score met een volley na een hoekschop van Jeison Murillo. Diezelfde D'Ambrosio kwam goed weg toen zijn opzichtige handsbal geen penalty voor Sampdoria opleverde.

In de 57ste minuut gooide Miranda het duel op slot met een rake kopbal. Een kwartier voor tijd volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Mauro Icardi (foto, rechts) pikte de bal op zijn eigen helft op, speelde drie man uit en schoof vervolgens feilloos binnen in de verre hoek: 3-0. Fabio Quagliarella deed nog wel wat terug namens Sampdoria, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Het was pas de tweede overwinning in acht wedstrijden na de winterstop voor Inter, dat vorige week nog verloor van Fiorentina (2-1). Sampdoria staat zeventiende en moet steeds meer vrezen voor degradatie. Nummer achttien Frosinone heeft slechts een achterstand van drie punten en speelde bovendien ook een wedstrijd minder.