Inter bekert op tandvlees verder na fraaie omhaal Murillo

Reacties

Internazionale heeft zich dinsdagavond met de grootste moeite geplaatst voor de laatste acht van het Italiaanse bekertoernooi. Bologna knokte zich knap terug na een schitterende omhaal van Jeison Murillo, maar moest zich uiteindelijk in de verlenging toch gewonnen geven: 3-2.

Inter bekert op tandvlees verder na fraaie omhaal Murillo

Het had de avond moeten worden van Gabriel Barbosa. De Braziliaanse miljoenenaankoop, ook wel bekend als Gabigol, begon voor het eerst in de basis. De twintigjarige aanvaller moest echter toezien hoe Murillo (foto) in de 33ste minuut aanvankelijk de show stal door uit een corner van winteraanwinst Roberto Gagliardini op acrobatische wijze de bal tegen de touwen te jagen.

Het was het doelpunt dat Inter nodig had, want tot dan toe had de ploeg van trainer Stefano Pioli weinig klaargespeeld. Zes minuten na de fraaie openingsgoal tekende Rodrigo Palacio voor de 2-0 na een fantastische pass van João Mário. Daardoor leek niets de zesde officiële zege op rij van de weer opgeleefde Nerazzurri nog in de weg te staan. Bologna bleek echter veerkrachtig.

Gabriel Barbosa kostte afgelopen zomer bijna dertig miljoen euro, maar kwam in de Serie A pas tot drie invalbeurten.
Gabriel Barbosa kostte afgelopen zomer bijna dertig miljoen euro, maar kwam in de Serie A pas tot drie invalbeurten.

Blerim Dzemaili bracht de spanning vlak voor rust weer terug met een van richting veranderd schot. Het was vooral Inter dat in de tweede helft via Palacio aanspraak maakte op een doelpunt, maar dat bleef uit. Godfred Donsah zette dat de Milanezen een kwartier voor tijd duurbetaald door hoog boven iedereen uit te torenen en raak te knikken uit een voorzet van Anthony Mounier: 2-2.

Het bleek uiteindelijk uitstel van executie voor Bologna. Nadat invaller Mauro Icardi in de reguliere speeltijd uit een voorzet van Éder op enkele meters van het doel nog had gemist, scoorde Antonio Candreva in de 98ste minuut wel op aangeven van Icardi. Ook Bologna was via Federico Di Francesco gevaarlijk, maar Inter houdt uitzicht op de eerste hoofdprijs sinds 2011 (Coppa Italia).

Vorige week plaatsten Napoli, Fiorentina, Juventus en AC Milan zich al voor de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi. Woensdag en donderdag staan de laatste drie duels in de achtste finale van de strijd om de Coppa Italia op het programma. Dan wordt onder meer bekend of Lazio of Genoa de tegenstander wordt van Inter in de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.