Herboren Inter vervolgt opmars dankzij Perisic

Internazionale blijft ook in 2017 winnen. De Milanezen waren dankzij twee treffers van Ivan Perisic te sterk voor Udinese (1-2) en vervolgen daarmee hun opmars op de Serie A-ranglijst.

Inter begon het duel in de Dacia Arena nog moeizaam. Udinese nam na zeventien minuten namelijk de leiding via Jakub Jankto. Net voor de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Aanvoerder Mauro Icardi legde de bal breed op Perisic die droog raak schoot in de korte hoek. Pas drie minuten voor het einde bezorgde Perisic zijn ploeg ook nog de overwinning. De Kroaat kopte een voorzet van João Mário bij de tweede paal binnen.

De ploeg van trainer Stefano Pioli boekt daarmee alweer zijn vierde competitiezege op rij. Het is ongekende weelde voor de Nerazzurri, die het seizoen onder Frank de Boer matig begonnen. Sinds het ontslag van de Nederlander op 1 november won Inter liefst zes van zijn acht wedstrijden in de Serie A.

De zegereeks heeft Inter naar de zesde plaats geleid, met evenveel punten als stadsgenoot AC Milan. De rivaal heeft nog wel twee duels tegoed.