Sevilla verlost Jovetic van hopeloze situatie bij Inter

Reacties

Stevan Jovetic is verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Internazionale. De 27-jarige aanvaller vertrekt op huurbasis naar Sevilla, dat tevens een optie tot koop ter waarde van naar verluidt veertien miljoen euro heeft bedongen op de Montenegrijn.

Sevilla verlost Jovetic van hopeloze situatie bij Inter

Jovetic liet eerder deze dinsdag al doorschemeren dat hij op weg was naar de Europa League-winnaar. De huidige nummer twee van de Primera División heeft de transfer nu bevestigd. Voor Jovetic is Sevilla na Partizan Belgrado, Fiorentina, Manchester City en Inter de vijfde club in zijn profloopbaan. Hij is na verdediger Clément Lenglet (AS Nancy) de tweede winterversterking.

Met de komst van Jovetic gaat een lang gekoesterde wens van de technisch directeur Monchi eindelijk in vervulling. De Transfertovenaar van Sevilla had de technisch begaafde schaduwspits in 2006 al op het oog toen hij uitblonk op een jeugdtoernooi. De jongste aanvoerder aller tijden van Partizan (zeventien jaar) koos in 2008 echter voor een transfer naar Fiorentina.

In Florence groeide Jovetic op jonge leeftijd uit tot een van de beste spelers van de Serie A. Na veertig treffers in 134 officiële duels had City in de zomer van 2013 genoeg gezien en telde 26 miljoen euro voor hem neer. Maar zowel in Engeland als later in Milaan kon Jovetic zijn reputatie nooit volledig waarmaken. Dit seizoen kwam hij bij Inter tot slechts vijf invalbeurten in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.