Perisic opnieuw goud waard voor onstopbaar Inter

Internazionale heeft zijn opmars in de Serie A voortgezet door thuis van Chievo Verona te winnen (3-1). Net als afgelopen zondag was Ivan Perisic goud waard voor de Nerazzurri.

Op bezoek bij Udinese bepaalde de Kroaat vorige week in de 87ste minuut de eindstand op 1-2 en tegen Chievo herhaalde hij dat kunstje. Dit keer maakte hij in de 86ste minuut de 2-1, waardoor Inter - waar de van Atalanta Bergamo overgenomen Roberto Gagliardini debuteerde - voor de vijfde keer op rij zegevierde in de Serie A.

Het ging opnieuw niet eenvoudig voor Inter, dat in de 34ste minuut op achterstand kwam door een treffer van Sergio Pellissier. In augustus had Chievo het debuut van Frank de Boer als trainer van Inter al verpest, maar onder zijn opvolger Stefano Pioli werd wél gewonnen van de Gialloblu.

In de 69ste minuut kwam Mauro Icardi goed voor zijn man, waarna hij uit een voorzet van Antonio Candreva voor de gelijkmaker zorgde. Vier minuten voor tijd zorgde Perisic voor de voorsprong van de thuisclub en Éder besliste de wedstrijd door in de extra speeltijd 3-1 te maken.

Door de overwinning heeft Internazionale nu 36 punten uit twintig wedstrijden. De achterstand op koploper Juventus, dat twee duels minder speelde, bedraagt negen punten. De derde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plek in de play-offs van de Champions League, is wel in zicht. Napoli heeft deze nu in bezit met slechts vijf verliespunten minder.