Iniesta legt keuze hanekam uit, klapper dankzij Leicester

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Iniesta legt keuze hanekam uit, klapper dankzij Leicester

Andrés Iniesta (foto boven) maakte donderdag niet alleen met zijn spel indruk in de halve finale van het WK voor clubs tegen Guangzhou Evergrande (3-0). Dit keer viel ook zijn nieuwe kapsel op. De middenvelder van Barcelona had wel een verklaring voor die look. 'Zo zie ik er weer wat jonger uit', grapte de 31-jarige middenvelder.

• De Roemeense legende Gheorghe Hagi heeft zijn team van het jaar bekendgemaakt op de website van de UEFA. Op doel: Manuel Neuer. Zijn defensie bestaat uit Dani Alves, Thiago Silva, Sergio Ramos en David Alaba. In de middelste linie posteert de voormalig speler van onder meer Real Madrid en Barcelona Andrés Iniesta, Paul Pogba en Ivan Rakitic. Neymar, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi vormen de aanval.

'Ik heb meer dan achthonderd wedstrijden op het niveau gespeeld, maar leer nog steeds iedere dag.'
Gábor Király, de keeper van de Hongaarse nationale ploeg, is inmiddels 39 jaar. Uitgeleerd is hij echter nog lang niet, vertelt hij op de website van de FIFA. Komende zomer is hij met zijn land te bewonderen op het EK in Frankrijk. Hij wordt dan de oudste speler ooit op een EK. Maar ook de dan veertigjarige Hongaar is nog niet te oud om te leren.

'In het begin was het een beetje moeizaam, maar daarna heb ik het goed opgepakt.'
• Van origine is Terence Kongolo een centrale verdediger, maar dit seizoen speelt hij als linksback. In gesprek met Feyenoord TV reageert hij op zijn positiewisseling.

'Zeg nooit nooit. Maar de kans dat ik nu nog een doorstart ga maken, acht ik heel erg klein.'
De club waar de profcarrière van Joris Mathijsen begon neemt het donderdagavond op tegen de club waar de profcarrière van Joris Mathijsen eindigde. Alhoewel, eindigde… De 35-jarige oud-verdediger houdt in een interview met AD nog een slag om de arm en wil in aanloop naar het bekerduel tussen Willem II en Feyenoord nog niet spreken van een definitief vertrek uit de voetbalwereld.

• Het begrip 'panna' is inmiddels wel een ingeburgerde benaming voor het door de benen spelen van een tegenstander, om er vervolgens met de bal aan de voet vandoor te snellen. Marko Marin, tegenwoordig speler van Trabzonspor als huurling van Chelsea, gaf echter wel een hele bijzondere invulling aan dit trucje in een duel van Nazilli Belediyespor.

• Nog twee wedstrijden te gaan en dan heeft deze Leicester City-fan een flinke som geld te pakken. Hij zette voorafgaand aan het Premier League-seizoen vijf pond in, omdat hij ervan overtuigd was dat zijn cluppie lijstaanvoerder zou zijn bij Kerst. Bij een succes tegen Everton (19 december) is deze aanhanger vijfduizend pond rijker.

David Alaba is door de coaches van de hoogste Oostenrijkse divisie voor de vijfde maal op rij verkozen tot Oostenrijks speler van het jaar. Dit keer liet de verdediger van Bayern München landgenoten Aleksandar Dragovic (Dinamo Kiev), Marko Arnautovic (Stoke City) en Zlatko Junozovic (Werder Bremen) achter zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.