Ierland wil als 33ste land aan het WK deelnemen

Sepp Blatter heeft een verzoek ontvangen van Ierland om als 33ste land toegelaten te worden op het WK. De voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA) wil het verzoek niet bij voorbaat weigeren.

Ierland wil als 33ste land aan het WK deelnemen

'We hebben een delegatie van Ierland ontvangen en zij waren zeer ongelukkig over het gebeuren', aldus Blatter. 'Ze weten dat de wedstrijd niet wordt overgespeeld en dat de beslissing van de scheidsrechter bindend is. Ze hebben niet gevraagd de betreffende speler of arbiter een straf op te leggen, maar hun verzoek was of zij niet als 33ste land mochten deelnemen aan het WK.'

Blatter wil het verzoek niet bij voorbaat afwijzen. 'Ik zal het onder de aandacht van het uitvoerend comité brengen. Maar ik heb geen idee wat er daarna mee gebeurt.' Woensdag zal het uitvoerend comité de kwestie bespreken. Twee dagen later wordt de loting verricht voor het WK in Kaapstad.

Ierland zag een ticket voor het WK in rook opgaan toen Frankrijk in blessuretijd van de tweede play-offwedstrijd de gelijkmaker maakte (1-1). Thierry Henry gaf de bal echter voor na duidelijk hands gemaakt te hebben. De aanvoerder van Les Bleus gaf dit naderhand toe en bood zijn verontschuldigingen aan, maar de FIFA weigerde het Ierse verzoek om een replay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen