Ierland geeft niet op en vraagt Frankrijk om steun

Het eerste verzoek van de Ierse voetbalbond (FAI) om de play-off wedstrijd tussen hen en Frankrijk over te spelen, vond geen gehoor bij de FIFA. De Ieren geven echter niet op en vragen nu de Franse voetbalbond om steun voor een tweede verzoek.

Ierland geeft niet op en vraagt Frankrijk om steun

Woensdag zag Ierland een ticket naar het WK in rook opgaan toen Frankrijk de gelijkmaker maakte. Thierry Henry gaf de bal echter voor na duidelijk hands gemaakt te hebben. De aanvoerder van Les Bleus gaf dit naderhand toe en bood zijn verontschuldigingen aan. De FAI wil echter meer steun van de Fransen in de hoop dat de FIFA alsnog besluit een replay toe te staan.

'De FAI heeft de Franse voetbalbond (FFF) gevraagd ons te steunen en met medewerking van de aanvoerders, Henry en Robbie Keane, een verzoek tot een replay in te dienen', aldus een statement op de site van de Ierse bond. 'Dit zou de integriteit van de sport wereldwijd ten goede komen, net als de trots van het Franse nationale team. We hebben kennis genomen dat de FFF instemt met wat de FIFA ook beslist en zijn blij met de verklaring van de Franse aanvoerder dat een replay de meest eerlijke oplossing is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen