Ibrahimovic heeft PSG-topscorer Pauleta in het vizier

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft in de duels met FC Nantes (zaterdag) en Shakhtar Donetsk (woensdag) nog maar twee doelpunten nodig om Pauleta te evenaren als topscorer aller tijden van Paris Saint-Germain.

Ibrahimovic heeft PSG-topscorer Pauleta in het vizier

De begin dit seizoen door een knieblessure gevelde Ibrahimovic maakte dinsdag tegen Guingamp (3-0) zijn eerste doelpunt van het seizoen. Daarmee kwam zijn totaal aantal treffers voor PSG op 107, waarmee hij PSG-topscorer Pauleta (109) op de hielen zit. 'Misschien evenaart hij me dit weekend al, en anders volgende week', aldus de oud-speler tegen L'Equipe.

Erom treuren kan Pauleta, tussen 2003 en 2008 speler van de Parijzenaren, niet. 'Ik ben zeven jaar geleden al gestopt, het moest er op een dag van komen. Records zijn er nu eenmaal om verbroken te worden. En Ibrahimovic verdient het om mij te onttronen', aldus de man die zijn titel als topscorer aller tijden van de nationale ploeg al afstond aan Cristiano Ronaldo (55 goals, Pauleta scoorde 47 keer).

Hoewel Ibrahimovic dit seizoen dus pas één keer scoorde, kent de technisch begaafde spits in Parijs de verreweg meest productieve periode uit zijn loopbaan. Tegenover zijn 107 goals in 134 duels voor PSG staan bijvoorbeeld 66 treffers in 117 wedstrijden voor Internazionale. Ook in zijn periodes bij AC Milan (56 goals), Ajax (47), Juventus (26) en Barcelona (22) scoorde Zlatan minder vaak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.