PSG en Van der Wiel verstevigen koppositie

Paris Saint-Germain heeft tegen Guingamp goede zaken gedaan in de Ligue 1. Met Gregory van der Wiel in de basis veegde de Franse kampioen de bezoekers met 3-0 opzij.

Javier Pastore opende de score in de achttiende minuut met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Ángel Di María maakte er in de 77ste minuut 2-0 van. Hij sloeg toe in de rebound na een gekraakt schot van Zlatan Ibrahimovic (foto).

De Zweedse superster sloeg kort na de goal van Di María zelf toe door de 3-0 te verzorgen. Hij had in de slotfase vanaf de penaltystip ook nog de 4-0 kunnen maken, maar doelman Jonas Lössl had een antwoord op zijn schot.

Door de zege verstevigt PSG, waar Van der Wiel voor het tweede duel op rij in de basis stond, zijn koppositie. De Parijzenaars hebben na zeven duels zeventien punten en staan er daarmee vier voor op Stade Rennes en Saint-Étienne, die nog wel een duel tegoed hebben.