Koploper PSG komt met de schrik vrij tegen Reims

Paris Saint-Germain had alle mogelijke moeite met Reims en kon de eerste nederlaag van het seizoen via Edinson Cavani ternauwernood voorkomen. De Uruguayaan bezorgde de Parijzenaren het 1-1 gelijkspel.

Het duurde tot de 83ste minuut tot de eerste treffer van de avond te noteren viel in Reims. Het was invaller Theoson Jordan Siebatcheu die koud zes minuten in het veld stond en de thuisploeg op voorsprong bracht.

Nog geen minuut later was de gelijkmaker alweer een feit. Edinson Cavani behoedde de ploeg van trainer Laurent Blanc voor de eerste nederlaag van het seizoen met een trefzekere volley. De Uruguayaan volleerde een wippertje van Javier Pastore tegen de touwen en deed dat in volledige vrijheid, doordat Zlatan Ibrahimovic (foto) de ruimte al duwend en trekkend voor hem vrijmaakte.

Door die snelle tegentreffer van Cavani kwam het PSG van Gregory van der Wiel, die de gehele wedstrijd speelde, op veertien punten uit de eerste zes speelronden. Daarmee blijven de nog ongeslagen Parijzenaars koploper in de Ligue 1. Reims komt door het punt dat het aan het thuisduel van zaterdagavond overhield op elf punten en bivakkeert daarmee voorlopig op de derde plaats.