Groep A: Ronaldo opnieuw op schot, PSG simpel langs Malmö

Cristiano Ronaldo was in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk (4-0) weer ouderwets op schot. De Portugees tekende voor een hattrick en heroverde daarmee een eretitel. Paris Saint-Germain won in eigen huis overtuigend met 2-0 van Malmö FF.

Paris Saint-Germain – Malmö FF 2-0
Binnen vijf minuten schoot Ángel Di María (foto, links) alle aspiraties van de Zweedse bezoekers aan diggelen. De Argentijnse vleugelflitser snelde langs de rechterflank en werd de diepte ingestuurd door Marco Verratti. Di María dribbelde met de bal aan zijn voet richting het doel en vanaf de rechterkant van het doel mikte hij het projectiel in de verre kruising.

Het was de eerste aanval die gevolgd werd door nog een hele vrachtlading vol, waar Malmö FF goed tegen bestand bleek. Met name Zlatan Ibrahimovic stichtte gevaar, maar zag een kopbal en een poging na een glijpartij eindigen in de armen van doelman Johan Wiland. De Zweden zetten daar alleen een afstandschot van Nikola Djurdic tegenover. De aanvaller zette rechtsback Gregory van der Wiel kinderlijk aan de kant en waagde het van zo'n twintig meter. Dat deed hij zonder succes.

Zlatan Ibrahimovic controleert de bal stijlvol tegen zijn oude werkgever Malmö FF.

Na de pauze verdubbelde Edinson Cavani de voorsprong voor de Parijzenaars. De Uruguayaan kon raak koppen, nadat Ibrahimovic een voorzet van linksback Maxwell met zijn hak had verlengd. Voor open doel was het voor de spits een koud kunstje. Doelman Wiland voorkwam daarna nog een grotere nederlaag. Hij bracht met een hand redding op een kiezelharde kopbal van David Luiz.

Real Madrid – Shakhtar Donetsk 4-0
Karim Benzema wist de schijnwerpers dinsdagavond al vroeg op zich gericht in Santiago Bernabéu. De spits van Real Madrid opende de score namelijk tegen Shakhtar Donetsk, maar miste na een kwartier ook al een dot van een kans. De Fransman werd door Cristiano Ronaldo na een onnavolgbare dribbel vrij voor het doel van de Oekraïners gezet, speelde doelman Andriy Pyatov uit, maar schoot voor een leeg doel hoog over.

Een kwartier later was het wel raak voor Benzema. Dit keer kreeg hij hulp van Pyatov, die grabbelde naar een voorzet van Isco. Zijn neusje voor het doel liet de Fransman dit keer niet in de steek: 1-0. De goal viel kort nadat Mateo Kovacic de aan zijn kuit geblesseerd geraakte Gareth Bale had vervangen.

Maar ook zonder Bale kon de thuisploeg de score uitbreiden, helemaal nadat Taras Stepanenko in de vijftigste minuut zijn tweede gele kaart had ontvangen wegens een charge op Sergio Ramos en moest inrukken met rood. Vijf minuten later was het Ronaldo die de voorsprong vanaf elf meter verdubbelde. De Portugees verdiende die strafschop zelf, doordat zijn schot met de arm werd geblokt door Darijo Srna.

Cristiano Ronaldo was na rust weer op schot en kroonde zich met drie treffers opnieuw tot topscorer aller tijden in de Champions League.

Ronaldo ging zelf staan voor de penalty en schoot die feilloos binnen in de linkerhoek. In de 62ste minuut kopieerde de sterspeler van Los Galácticos dat trucje, nadat de bal opnieuw door een arm van een Shakhtar-speler werd beroerd. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal tekende Ronaldo ook nog voor de hattrick. Dit keer reageerde hij accuraat op een schot van afstand en knikte hij de rebound binnen.

Met zijn drie treffers heroverde hij in de Champions League de koppositie in de strijd om de titel topscorer aller tijden. De sterspeler van de Madrilenen, die afgelopen zaterdag tegen Espanyol al vijf keer trefzeker was, kwam door zijn productie tegen Shakhtar op tachtig doelpunten op het miljoenenbal. Dat zijn er drie meer dan Lionel Messi. De Argentijn komt woensdagavond met Barcelona in actie tegen AS Roma.