Alex Teixeira geeft Shakhtar hoop voor duel in Madrid

Reacties

Een uitgedund Shakhtar Donetsk neemt het dinsdag in het kader van de Champions League op tegen Real Madrid. De Oekraïense ploeg steunt in de Spaanse hoofdstad met name op de productie van Alex Teixeira.

Alex Teixeira geeft Shakhtar hoop voor duel in Madrid

Afgelopen transferwindow nam Shakhtar afscheid van drie belangrijke krachten. Buitenspeler Douglas Costa vertrok naar Bayern München, topschutter Luiz Adriano ging naar AC Milan en middenvelder Fernando vond in Sampdoria een club in een grote Europese competitie. De Braziliaanse enclave in de door de woedende burgeroorlog onrustige Oost-Oekraïense stad was in één klap drie man kleiner.

Juist die enclave zorgde er de laatste jaren voor dat Shakhtar aantrekkelijk voetbal speelde, met als hoogtepunt de Europa League-winst in 2009. Met name Luiz Adriano was met zijn goals een belangrijke schakel in de ploeg van trainer Mircea Lucescu. Met als uitschieter de Champions League-wedstrijd tegen BATE Borisov van vorig jaar (7-0 winst) waarin hij vijf keer scoorde.

Dit seizoen rust alle hoop van iedereen die Shakhtar een warm hart toedraagt op de schouders van middenvelder Alex Teixeira, een van de Brazilianen die de club wel trouw bleef. Hij is met negen goals in zeven competitieduels de clubtopscorer in de Oekraïense Premier League. Ook tegen Real zal de ploeg op zijn productie moeten steunen, aangezien spits Oleksandr Gladky nog maar één keer doel trof.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.