PSG door fouten Trapp niet langs Bordeaux

Paris Saint-Germain heeft zijn eerste puntenverlies geleden in de Ligue 1. Het werd tegen Girondins Bordeaux 2-2, in een duel dat getekend werd door keepersfouten.

Met het oog op het Champions League-duel met zijn oude club Malmö FF kreeg Zlatan Ibrahimovic rust, maar PSG had zonder zijn vedette geen moeite met scoren. Dat kwam door spits Edinson Cavani en Bordeaux-doelman Cedric Carrasso, die het eerste doelpunt van de Uruguayaan inleidde door de bal zomaar uit zijn handen te laten vallen. Cavani profiteerde in de 27ste minuut dankbaar van die blunder en schoot de bal in het lege doel.

Vier minuten later kwam Bordeaux langszij en bij deze goal maakte PSG-doelman Kevin Trapp geen sterke indruk. Hij greep halfslachtig in na een kopbal van Henri Saivet waardoor de bal in het doel belandde. PSG ging ondanks die goal met een voorsprong rusten, want Cavani bracht de stand in de 34ste minuut op 2-1 met een fraaie vrije trap.

Doordat Bordeaux een kwartier voor het einde met tien man kwam te staan door rood (twee keer geel) voor Saivet, leek de zege voor PSG niet meer in gevaar te komen. Dat was echter buiten een volgende nog veel grotere misser van Trapp gerekend. De Duitser faalde hopeloos na een terugspeelbal en liet zich de bal afsnoepen door Wahbi Khazri, die binnenschoot: 2-2.

Gregory van der Wiel bleef negentig minuten op de bank bij PSG, dat met dertien punten uit vijf duels aan kop gaat in de Ligue 1. Bordeaux is middenmoter.