Ibrahimovic bouwt nog niet af: 'M'n lichaam is als een auto'

Reacties

Dat Zlatan Ibrahimovic maandag voor de tiende keer in zijn loopbaan werd verkozen tot Voetballer van het Jaar in Zweden sterkt de 34-jarige spits in de gedachte dat er nog mooie jaren aan zitten te komen. 'Mijn lichaam zegt me nog niet te stoppen', vertelt hij in een interview met La Gazetta dello Sport.

Ibrahimovic bouwt nog niet af: 'M'n lichaam is als een auto'

Ibrahimovic wordt gelinkt aan de Amerikaanse MLS, maar van afbouwen wil de Zweed - ondanks zijn interesse in een nieuw avontuur - nog niets weten. 'Op dit moment ben ik nog fit en zolang ik me goed voel op het veld blijf ik doorvoetballen', weerlegt de aanvalsleider van Paris Saint-Germain de suggestie om te stoppen in de Italiaanse sportkrant, om die stellingname kracht bij te zetten door met een metafoor te komen.

'Mijn lichaam is als een auto', zegt hij met het nodige gevoel voor beeldspraak. 'Als je er vaker in rijdt, gaat hij beter functioneren.' Toch houdt Ibracadabra zijn ogen en oren goed open. Meer dan ooit. 'Voorheen werden mij voorstellen gedaan die ik zonder nadenken naast me neerlegde. Nu heb ik meer interesse in de zaken rondom het voetbal, al blijft de bal voorlopig nog wel even het belangrijkste ding in mijn leven.'

Italië als tweede thuis
Van een terugkeer naar Italië was de afgelopen zomer nog even sprake, bevestigt de aanvaller. 'Er was concrete interesse van AC Milan. Als ik mijn ja-woord had gegeven, hadden we een deal gehad. Maar zover zijn we niet gekomen. Het was namelijk niet wat ik wilde, ook al is AC Milan de grootste club waar ik ooit voor heb gespeeld. En ik heb voor wat grote clubs gespeeld', zei de ex-speler van Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona en AC Milan met een knipoog.

'Ik heb altijd gezegd dat Italië mijn tweede thuisland is geworden. Ik voelde me daar goed en als het aan mij had gelegen, was ik niet weggegaan uit Milaan. De Serie A is ook de competitie waar ik bekend geworden ben. Bij Ajax was ik nog geen internationale ster. In Italië won ik de titel met drie grote clubs (Juventus, Inter en AC Milan, red.), werd ik topscorer en werd ik gekozen tot beste speler van de competitie. De wereld opende toen zijn ogen en zag mij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.