Hupperts verschijnt ook bij AZ op de radar

Reacties

Ook AZ volgt de verrichtingen van Roda JC-aanvaller Guus Hupperts (21) op de voet. De club oriënteert zich op een vervanger voor Roy Beerens, wiens contract medio 2015 afloopt.

Hupperts verschijnt ook bij AZ op de radar

Waar eerder Ajax al belangstelling toonde voor de vleugelflitser van de Limburgers, volgen nu ook de Alkmaarders Hupperts met bovengemiddelde interesse. Dat is mede ingegeven door een mogelijk toekomstig vertrek van Beerens, die al eens aangaf volgend jaar te willen kijken of hij een stap hogerop kan maken.

Roda is in eerste instantie niet happig op een vertrek. 'Guus doet het zo goed, dat het zeker mogelijk is dat er deze maand nog een club voor hem komt', vertelde technisch directeur Leon Vlemmings deze week al aan VI. 'We staan niet te springen om hem nog tijdens het seizoen te laten gaan, zeker niet gezien onze positie op de ranglijst. Maar je bent altijd afhankelijk van het bod dat je krijgt.'

Roda legde Hupperts onlangs vast tot medio 2015 door een optie in zijn contract te lichten, maar wil hem het liefst zo snel mogelijk voor langere tijd laten bijtekenen. Hupperts wil de interesse afwachten en is dat voorlopig niet van plan.

Trainer Jon Dahl Tomasson hoopt dat zijn club er alles aan doet om Hupperts te behouden. 'Guus is een heel belangrijker speler voor ons. Ook voor zijn ontwikkeling zou het goed zijn als hij nog wat langer bij Roda blijft', vindt Tomasson, die Hupperts zaterdag tegen FC Utrecht de enige goal zag maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.