VI Live: winst voor Menzo, zeldzaam puntenverlies Juve

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Tot zover onze Live-dienst.

23.54 uur: EINDSTANDEN PRIMERA DIVISIÓN
Sevilla – Levante 2-3
Real Valladolid – Villarreal 1-0
Valencia – Espanyol 2-2

LANDGENOTEN: Stanley Menzo is met Lierse SK bezig aan een sterke opmars. De Nederlandse oefenmeester, die zaterdagavond voor het eerst werd bijgestaan door assistent-trainer Alfons Arts, zag zijn ploeg met 4-3 winnen van Kortrijk. Lierse is nu drie duels op rij zonder nederlaag en behoudt de dertiende plek in de Belgische competitie. Namens Lierse maakte Arjan Swinkels de wedstrijd vol.

22:37 uur: EINDSTAND PSV – AZ 1-0
PSV herpakt zich na de teleurstelling van vorige week tegen Ajax (1-0 nederlaag) sterk tegen AZ. In eigen huis wint de ploeg van trainer Phillip Cocu met 1-0 dankzij een doelpunt van Jetro Willems.

22.37 uur: EINDSTAND LAZIO- JUVENTUS 1-1
Juventus morst voor het eerst na twaalf zeges in de Serie A op rij punten. Gezien de rode kaart voor keeper Gianluigi Buffon na 25 minuten is het 1-1 gelijkspel bij Lazio toch minder teleurstellend.

21.37 uur: RUSTSTAND LAZIO – JUVENTUS 1-0

21.36 uur: EINDSTAND NAC BREDA – PEC Zwolle 1-2
PEC Zwolle wint voor het eerst sinds oktober in competitieverband. In Breda maakte Mustafa Saymak het winnende doelpunt.

21.33 uur: EINDSTAND RODA JC – FC UTRECHT 1-0
Jon Dahl Tomasson heeft zijn eerste zege als trainer van Roda JC binnen. FC Utrecht verloor in Kerkrade en is daardoor ook in de problemen gekomen.

21.32 uur: RUSTSTAND PSV - AZ 1-0
PSV leidt halverwege met 1-0 tegen AZ. Jetro Willems maakte de enige treffer namens de ploeg van trainer Phillip Cocu.

21.16 uur: GOAL NAC BREDA – PEC Zwolle 1-2
PEC Zwolle lijkt op weg naar een zege in Breda. Mustafa Saymak schiet van afstand raak.

20.51 uur: GOAL NAC BREDA – PEC Zwolle 1-1
Kamohelo Mokotjo wordt in het strafschopgebied neergelegd door Anouar Hadouir. Guyon Fernandez benut de daaropvolgende penalty feilloos.

20.47 uur: GOAL PSV – AZ 1-0
Vliegende start PSV tegen AZ; Jetro Willems opent in Eindhoven de score in de derde minuut.

20.45 uur: AFTRAP PSV - AZ
Opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Park, Schaars, Maher; Ruiz, Locadia, Ruiz.
AZ: Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Elm; Gudmundsson, Jóhannsson, Beerens.

20.45 uur AFTRAP LAZIO – JUVENTUS

20.40 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG – FEYENOORD 3-2
ADO Den Haag verrast in een boeiende wedstrijd Feyenoord, dat na vijf zeges op rij onderuit gaat en zo de titelkansen ziet slinken. Roland Alberg onderstreept met de 3-2 de veerkracht van ADO. De laatste plaats is niet meer in Haagse handen.

20.33 uur: RUSTSTAND NAC BREDA – PEC ZWOLLE 1-0
NAC Breda leidt halverwege met 1-0 tegen PEC Zwolle. Joey Suk maakte  de enige treffer met een halve omhaal.

20.31 uur: RUSTSTAND RODA JC – FC UTRECHT 1-0
Dankzij Guus Hupperts gaat het afwachtende Roda JC met een voorsprong de rust in tegen het onmachtige FC Utrecht.

LANDGENOTEN: Trainer Jos Luhukay heeft met Hertha BSC nagelaten te klimmen op de ranglijst. De Berlijnse ploeg kwam tekort bij Eintracht Frankfurt (1-0) en blijft zesde in de Bundesliga.

20.25 uur: GOAL ADO DEN HAAG - FEYENOORD 3-2
Roland Alberg maakt drie minuten na de gelijkmaker van Graziano Pellè de derde treffer namens ADO Den Haag. Met een fraai schot verschalkt Alberg doelman Erwin Mulder. ADO moet nog tien minuten om de zege over de streep te trekken.

20.20 uur: GOAL RODA JC – FC UTRECHT 1-0
Guus Hupperts opent de score in Kerkrade.

20.15 uur: GOAL ADO DEN HAAG - FEYENOORD 2-1
Jordy Clasie brengt twintig minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. De kleine middenvelder bedenkt zich moment als hij aangespeeld wordt door Graziano Pellè en schiet verwoestend binnen: 1-2.

20.06 uur: GOAL NAC BREDA – PEC Zwolle 1-0
NAC Breda neemt de leiding tegen PEC Zwolle. Joey Suk slaat toe met een halve omhaal, na een vrije trap van Danny Verbeek.

19.54 uur: EINDSTAND NAPOLI – CHIEVO 1-1

19.47 uur: GOAL STEVENAGE FC - EVERTON 0-3
John Heitinga kopt in zijn laatste wedstrijd in het shirt van Everton de derde treffer binnen. Heitinga vliegt maandag naar Turkije om de deal met Galatasaray af te ronden.

19.47 uur: GOAL NAPOLI – CHIEVO 1-1

19.45 uur: AFTRAP NAC BREDA – PEC Zwolle
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg; Gilissen, Suk, Hadouir; Verbeek, Poepon, Sarpong.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Klich, Mokotjo, Saymak;  Drost, Thomas, Fernandez.

19.45 uur: AFTRAP RODA JC – FC UTRECHT
Roda JC: Kurto; Dijkhuizen, Luijckx, Biemans, Van Peppen; Hupperts, Sutchuin, Donald, Kali, Paulissen; Shkurtaj
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Derijck, Heerings, Markiet; Sarota, Diemers, Toornstra, Ayoub, Oar; De Ridder.

19.36 uur: GOAL ADO DEN HAAG - FEYENOORD 2-0
Danny Bakker vergroot in de blessuretijd van de eerste helft met een rake kopbal na een voorzet van Dion Malone de Haagse voorsprong tegen Feyenoord.

19.25 uur: GOAL ADO DEN HAAG – FEYENOORD 1-0
Tom Beugelsdijk zet ADO op voorsprong met een rake kopbal uit een corner van Danny Holla.

19:07 uur: EINDSTAND GUINGAMP – PARIS SAINT-GERMAIN 1-1
Voormalig PSV’er Alex redt in de slotfase een punt voor koploper Paris Saint-Germain bij middenmoter Guingamp.

18:56 uur:  ADO DEN HAAG - FEYENOORD
Lex Immers leek de score te openen tegen zijn oude club. De middenvelder van Feyenoord rondde op aangeven van Goossens af, maar deed dit vanuit buitenspelpositie.

18.51 uur: RUSTSTAND NAPOLI - CHIEVO 0-1

18.45 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG - FEYENOORD
Weinig verrassende namen aan de aftrap in het Kyocera Stadion in Den Haag. De geschorste Tonny Vilhena wordt vervangen door John Goossens. ADO-trainer Maurice Steijn kan weer beschikken over Gino Coutinho. De doelman keert terug van een schorsing.
ADO Den Haag: Coutinho; Zuiverloon, Bakker, Beugelsdijk, Meijers; Holla, Malone, Van Haaren; Alberg, Van Duinen en Schet.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Goossens; Schalke, Pellè en Boëtius.

18.22 uur: GOAL NAPOLI – CHIEVO 0-1
Gennaro Sardo opent de score in Napels.

18.20: EINDSTAND FC DORDRECHT – ACHILLES '29 4-2
Met dank aan Yoëll van Nieff maakt koploper FC Dordecht zijn status waar tegen Achilles '29.

18.00 uur: AFTRAP NAPOLI - CHIEVO

17.57 uur: EINDSTAND REAL MADRID - GRANADA 2-0
Real Madrid is de nieuwe koploper in de Primera División na de regelmatige zege op Granada die pas in de tweede helft zijn beslag krijgt.

Sunderland - Kidderminster Harriers 1-0

Manchester City haalt de achtste finale van het FA Cup-toernooi na het wegwerken van een 2-0 achterstand. Swansea City, met Dwight Tiendalli, bereikt de laatste zestien door twee goals van Wilfried Bony. Kemy Agustien (Brighton & Hove Albion), Jos Hooiveld (Southampton) en Glenn Loovens (Sheffield Wednesday) gaan ook door.

17.53: RUSTSTAND GUINGAMP – PARIS SAINT-GERMAIN 0-0

17.52: GOAL MANCHESTER CITY - WATFORD 4-2
Sergio Agüero maakt het karwei af.

17.46: GOAL MANCHESTER CITY - WATFORD 3-2
Aleksandar Kolarov voorkomt een replay voor Manchester City.

17.38 uur: GOAL MANCHESTER CITY - WATFORD 2-2
Sergio Agüero sleept er vooralsnog een replay uit. De kleine Argentijn maakt twintig minuten na de aansluitingstreffer ook de gelijkmaker tegen Watford.

17.32 uur: GOAL REAL MADRID – GRANADA 2-0
Karim Benzema heeft een kwartier voor het einde de score verdubbeld. De Franse spits rondde bekwaam af op aangeven van linksback Marcelo.

17.28 uur: GOAL BIRMINGHAM CITY - SWANSEA CITY 1-2
Invaller Wilfried Bony buigt in een tijdsbestek van twee minuten de achterstand om in een voorsprong voor The Swans in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi.

17.24 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Gertjan Verbeek kan na zijn eerste overwinning als coach van 1. FC Nürnberg zijn scheerspullen opzoeken. Ondanks de overwinning blijft de ploeg van Verbeek op de zeventiende plaats staan.
1. FC Nürnberg - 1899 Hoffenheim 4-0
SC Freiburg - Bayer Leverkusen 3-2
Borussia Dortmund - FC Augsburg 2-2
VfL Wolfsburg - Hannover 96 1-3
VfB Stuttgart - FSV Mainz 05 1-2

17.20 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT – ACHILLES '29 3-0 Koploper FC Dordrecht leidt halverwege met drie doelpunten verschil tegen laagvlieger Achilles '29. Namens Dordt waren Yoëll van Nieff (2) en Erixon Danso de doelpuntenmakers.

17.17 uur: GOAL MANCHESTER CITY - WATFORD 1-2
Sergio Agüero zorgt na een uur voor de aansluitingstreffer bij Manchester City. De Engelse grootmacht heeft nog een half uur om een stunt van Watford in de kiem te smoren.

17:14 uur: GOAL REAL MADRID – GRANADA 1-0
Cristiano Ronaldo heeft na tien minuten in de tweede helft de score geopend tegen Granada. De Portugees maakte alweer de 22ste competitietreffer van dit seizoen.

16.57 uur: GOAL VFL WOLFSBURG - HANNOVER 96 1-3
Op eigen veld komt VfL Wolfsburg met 3-1 achter tegen Hannover 96. Leonardo Bittencourt maakt zijn tweede van de dag. Bas Dost is kort daarvoor als invaller binnen de lijnen gekomen.

16.55 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - 1899 HOFFENHEIM 4-0
1. FC Nürnberg komt uitstekend aan de winterstop, want de ploeg van trainer Gertjan Verbeek staat na zeventig minuten met 4-0 voor. Josip Drmic maakt zijn tweede van de middag en de eerste competitieoverwinning van Der Club dit seizoen lijkt nu wel binnen.

Wigan Athletic - Crystal Palace 1-0

De meest opvallende ruststand is die bij het duel tussen Manchester City en Watford, aangezien de bezoekers halverwege een 2-0 voorsprong hebben. Jos Hooiveld leidt met Southampton thuis tegen Yeovil Town, terwijl Dwight Tiendalli bij rust met Swansea City een achterstand moet goedmaken in het uitduel met Birmingham City. Kemy Agustien staat met Brighton & Hove Albion voor op bezoek bij Port Vale en Glenn Loovens moet met Sheffield Wednesday een achterstand goedmaken tegen Rochdale.

16.48 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - GRANADA 0-0
Vooralsnog stelt Real Madrid teleur tijdens het thuisduel met Granada, want halverwege is het nog 0-0 in Estadio Santiago Bernabéu. Karim Benzema scoort wel, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Cristiano Ronaldo is op slag van rust dicht bij misschien wel het mooiste doelpunt uit zijn loopbaan, maar zijn omhaal wordt schitterend gered door Roberto.

16.33 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - 1899 HOFFENHEIM 3-0
De wedstrijd in Nürnberg lijkt beslist en trainer Gertjan Verbeek kan zijn scheerspullen opzoeken. In de 48ste minuut maakt Daniel Ginczek 3-0 en dus lonkt de eerste zege voor 1. FC Nürnberg sinds de aanstelling van Verbeek. Al gaf zijn ploeg al eerder een 3-0 voorsprong weg: op 14 december tegen Hannover 96 (3-3).

16.29 uur: GOAL MANCHESTER CITY - WATFORD 0-2
Een stunt lijkt in de maak, want Watford leidt na een half uur met 2-0 op bezoek bij Manchester City. Troy Deeney maakt het tweede doelpunt van de Championship-club.

16.24 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
SC Freiburg - Bayer Leverkusen 1-2
Borussia Dortmund - FC Augsburg 1-0
VfL Wolfsburg - Hannover 96 1-1
VfB Stuttgart - FSV Mainz 05 1-1
1. FC Nürnberg - 1899 Hoffenheim 2-0

1. FC Nürnberg leidt halverwege met 2-0 tegen 1899 Hoffenheim, waardoor trainer Gertjan Verbeek mogelijk zijn eerste wedstrijd in de Bundesliga wint. Ook topclubs Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund gaan met een voorsprong de rust in.

16.21 uur: GOAL MANCHESTER CITY - WATFORD 0-1
Een verrassende tussenstand in het City of Manchester Stadium waar Watford halverwege de eerste helft op voorsprong komt via Fernando Forestieri.

Wigan Athletic - Crystal Palace

Tijdens de tien FA Cup-duels van zaterdagmiddag 16.00 uur staan er tien Nederlanders in de basis. Kemy Agustien start bij Brighton & Hove Albion op bezoek bij Port Vale, Jos Hooiveld tijdens het thuisduel van Southampton met Yeovil Town, Glenn Loovens met Sheffield Wednesday bij Rochdale en Dwight Tiendalli aan de kant van Swansea City, dat speelt bij Birmingham City.

16.00 uur: AFTRAP REAL MADRID - GRANADA
Net als vorige week tijdens de 5-0 uitzege bij Real Betis treedt Real Madrid in een zeer aanvallende opstelling aan tijdens het thuisduel met Granada. Gareth Bale, Karim Benzema, Ángel di María en natuurlijk Cristiano Ronaldo starten bijvoorbeeld. Die laatste toont voorafgaand aan de wedstrijd zijn Gouden Bal aan de fans van Real Madrid.

15.54 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - 1899 HOFFENHEIM 1-0
Gertjan Verbeek won nog niet als trainer van 1. FC Nürnberg, maar thuis tegen 1899 Hoffenheim start Der Club uitstekend dankzij Timothy Chandler. Die zet Verbeeks ploeg na 24 minuten op voorsprong.

15.38 uur: GOAL BOURNEMOUTH - LIVERPOOL 0-2
Liverpool gaat eenvoudig naar achtste finale van het FA Cup-toernooi. Doelpunten van Victor Moses en Daniel Sturridge brengen ploeg van manager Brendan Rodgers eenvoudig ronde verder.

15.35 uur: GOAL BORUSSIA DORTMUND - FC AUGSBURG 1-0
Borussia Dortmund volgt het goede voorbeeld van Bayer Leverkussen en opent in de vijfde minuut de score. Sven Bender maakt de treffer. Binnen een minuut scoort de tweeling dus.

15.34 uur: GOAL SC FREIBURG - BAYER LEVERKUSEN 0-1
Bayer Leverkusen komt al snel op voorsprong en de doelpuntenmaker is Lars Bender.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
SC Freiburg - Bayer Leverkusen
Borussia Dortmund - FC Augsburg
VfL Wolfsburg - Hannover 96
VfB Stuttgart - FSV Mainz 05
1. FC Nürnberg - 1899 Hoffenheim

Bij FC Augsburg heeft aanvoerder Paul Verhaegh een basisplaats tijdens het bezoek aan Borussia Dortmund, terwijl Bas Dost op de bank van VfL Wolfsburg begint bij de thuiswedstrijd tegen Hannover 96. Gertjan Verbeek krijgt als trainer van 1. FC Nürnberg bezoek van 1899 Hoffenheim.

15.04 uur: GOAL BOURNEMOUTH - LIVERPOOL 0-2
Daniel Sturridge beslist de wedstrijd. Luis Suarez is opnieuw de aangever.

14.33 uur: RUSTSTAND BOURNEMOUTH - LIVERPOOL 0-1
Liverpool leidt halverwege op Dean Court, maar de marge is nog maar één doelpunt.

14.12 uur: GOAL BOURNEMOUTH - LIVERPOOL 0-1
Victor Moses heeft Liverpool op bezoek bij Bournemouth op een 1-0 voorsprong gezet. De vleugelaanvaller rondt op aangeven van Luis Suarez koelbloedig af.

13.46 uur: AFTRAP BOURNEMOUTH - LIVERPOOL
Arsenal plaatste zich vrijdagavond als eerste voor de achtste finale van de strijd om de FA Cup door Coventry City met 4-0 te verslaan. Liverpool kan zich als tweede club bij de laatste zestien van het bekertoernooi scharen. Manager Brendan Rodgers laat onder anderen Steven Gerrard, Daniel Sturridge en Luis Suarez starten op bezoek bij de Championship-club.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.