Tomasson heeft eerste zege als trainer Roda binnen

Roda JC heeft de sportieve zorgen van FC Utrecht vergroot. Guus Hupperts bezorgde zijn trainer Jon Dahl Tomasson diens eerste zege in Limburgse dienst (1-0).

Ondanks het thuisvoordeel liet Roda JC het initiatief aan FC Utrecht. Het bleek een goede tactische keuze van Tomasson. Niet alleen was de aanval van FC Utrecht onmachtig, maar ook in defensief opzicht was het behelpen voor de gasten.

Met name Kai Heerings liet zich zien als een zwakke schakel. In de 23ste minuut leidde dat tot een grote kans voor Vasil Shkurtaj. De Albanese vervanger van de geschorste Krizstián Németh liet de eerste mogelijkheid voor de Limburgers onbenut.

Maar tien minuten later was hij met een assist wel betrokken bij de openingstreffer van Roda JC. Nadat Mitchell Donald had geprofiteerd van onnodig balverlies van Heerings, stuurde hij Guus Hupperts weg. Die passeerde doelman Robbin Ruiter met een schot in de korte hoek.

Voor FC Utrecht was het de zestiende wedstrijd op rij dat het de nul niet kon houden. Het bleek een kostbaar doelpunt te worden, want de ploeg van trainer Jan Wouters kreeg de defensie van Roda JC niet op de knieën. Ook de invalbeurt van debutant Juan Agudelo – gehuurd van Stoke City - kon de vierde nederlaag op rij niet voorkomen

Met de overwinning maakte Roda JC een einde aan een treurige reeks op eigen veld van vier nederlagen op rij. Het eerste succes van Tomasson, de opvolger van de ontslagen Ruud Brood, brengt de Limburgers op slechts twee punten van FC Utrecht. Maar daarmee zijn de degradatiezorgen allerminst voorbij, met slechts vier punten voor op hekkensluiter NEC.