Huntelaar sombert: 'Mijn rentree heeft nog wat tijd nodig'

Het moment van de comeback van Klaas-Jan Huntelaar duurt nog wel enkele weken. De dertigjarige spits van Schalke 04 scheurde op 17 augustus de binnenband in zijn rechterknie in het competitieduel met VfL Wolfsburg (4-0 winst Wolfsburg).

Huntelaar sombert: 'Mijn rentree heeft nog wat tijd nodig'

Daarvoor had hij in de openingsronde van de Bundesliga twee keer gescoord tegen Hamburger SV (3-3). De revalidatie zou vier tot zes weken in beslag nemen. 'Het moment van mijn rentree duurt nog wel even', laat hij niettemin weten aan Voetbal International.

'Ik hoop volgende week weer met de groep mee te trainen', vervolgt de Achterhoeker. Huntelaar miste al zes competitiewedstrijden in Duitsland, maar ook de eerste twee in de Champions League. Bovendien ontbreekt hij door fysieke malheur al sinds de zomer in het Nederlands elftal.

Huntelaar was bij de start van dit seizoen net hersteld van een kwetsuur in zijn linkerknie. Van een terugslag wil de topspits desondanks niet spreken. 'Niet echt. Ik had wel gehoopt dat het ietsje sneller zou gaan', sombert Huntelaar.

Schalke 04 bezet na zeven speelronden een teleurstellende veertiende plaats in de Bundesliga. Daarentegen wonnen de Duitsers hun eerste groepsduel in de Champions League met 3-0 van Steaua Boekarest. Dinsdagavond staat het Champions League-duel met FC Basel op het programma voor de ploeg van trainer Jens Keller. (Anton Lippold)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen