Hoogstandje Griezmann bevrijdt Atlético Madrid

Reacties

Met een moeizame zege heeft Atlético Madrid een punt gezet achter een teleurstellende reeks. Las Palmas werd in de Spaanse hoofdstad verslagen (3-0).

Hoogstandje Griezmann bevrijdt Atlético Madrid

Atlético Madrid zag dinsdag door Sevilla de hoop op de Copa del Rey vervliegen, terwijl tussen de twee bekerduels het competitie-treffen tegen Girona eindigde in een teleurstellend gelijkspel.

Nummer negentien Las Palmas leek zondag een aantrekkelijke opponent om met die slechte reeks af te rekenen. De eilandbewoners hadden tot hun bezoek aan Atlético dit seizoen in La Liga de meest treffers (46) moeten incasseren en de minste goals (16) gemaakt.

Maar Las Palmas toonde zich geen gewillig slachtoffer in het Wanda Metropolitano. Pas een half uur voor het einde zorgde Antoine Griezmann voor de bevrijdende openingstreffer voor het worstelende Atlético. De Franse aanvaller, die halverwege de eerste heft met een wonderbaarlijk maar net geen succesvol hakje voor een van de schamele hoogtepunten had gezorgd, brak de ban door na een rush de bal gevoelvol over keeper Leandro Chicizola heen te wippen.

Fernando Torres nam ruim een kwartier voor tijd de onzekerheid weg bij de thuisploeg, die in de slotfase nog uitliep naar 3-0. Thomas tekende met een intikker voor het slotakkoord. Dankzij de zege heeft Atlético de achterstand op koploper Barcelona teruggebracht tot acht punten, al heeft de Catalaanse grootmacht nog het duel met Alavés achter de hand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.