Hondurees international Garcia is ernstig ziek

Reacties

Bij de Hondurees international Juan Carlos Garcia is leukemie vastgesteld. De 26-jarige verdediger, die met zijn land nog actief was op het afgelopen WK, staat op dit moment onder contract bij Wigan Athletic.

Hondurees international Garcia is ernstig ziek

Garcia werd in de zomer van 2013 transfervrij door de Engelsen ingelijfd, maar kwam niet verder dan één wedstrijd in de League Cup. Dit seizoen werd hij uitgeleend aan het Spaanse Tenerife, waarvoor hij geen enkele keer in actie kwam. Garcia is nu per direct teruggekeerd naar Engeland.

Vorig jaar speelde Garcia nog wel mee in een rits vriendschappelijke interlands en tijdens twee wedstrijden op het WK in Brazilië. In het verloren duel met Ecuador (1-2) betrad hij na rust het veld, de verliespartij tegen Zwitserland (0-3) speelde hij de volle negentig minuten mee. Dat was op 25 juni 2014 zijn laatste officiële duel.

Manager Malky Mackay spreekt op de BBC van een enorme klap voor zowel de speler, zijn familie als alle betrokkenen bij de voetbalclub. Hij vertelde een strijdvaardige Garcia te hebben bezocht en zegde hem namens de club alle mogelijke steun toe in het gevecht om de ziekte te overwinnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.