Hondstrouwe Rogério Ceni heeft zegerecord Giggs te pakken

Reacties

Rogério Ceni blijft de records aaneenrijgen. De 41-jarige Braziliaanse doelman, die begin vorige maand aankondigde in december te stoppen, heeft Ryan Giggs geëvenaard door tegen Goias (3-0) zijn 590ste overwinning te noteren in dienst van São Paulo, waar ook Ganso, Kaká en Pato onder contract staan.

Hondstrouwe Rogério Ceni heeft zegerecord Giggs te pakken

De veelvuldig scorende keeper speelt al sinds 1992 voor de Braziliaanse topclub en is nu samen met de na vorig seizoen gestopte Giggs de speler die voor één club de meeste zeges boekte. Het record van meeste duels voor één club (1.136) en meeste doelpunten als keeper (121) staan ook al op naam van Rogério Ceni, die vorige maand Pelé (1.116 duels voor Santos) aftroefde als grootste clubicoon van Brazilië. Ook is hij de voetballer die het vaakst de aanvoerdersband droeg (928 keer).

Na het behalen van zijn nieuwe mijlpaal bleef de in januari 42 jaar oud wordende vrijetrappenspecialist bescheiden. 'Elke speler die meer dan twintig jaar voor dezelfde club speelt, bereikt dit soort statistieken', reageerde hij maandagavond. Daarbij gaat Rogério Ceni echter wel heel gemakkelijk voorbij aan het feit dat clubliefde zoals die van hem tegenwoordig steeds zeldzamer is in het mondiale voetbal.

Want de 1.136 duels waarin de hondstrouwe Rogério Ceni zijn recordaantal van 590 zeges behaalde, overstijgen de aantallen van Europese clubiconen ruimschoots. Giggs staat met 963 wedstrijden voor Manchester United op eenzame hoogte in Europa. Ook boegbeelden als Paolo Maldini (902 duels voor AC Milan), Xavi (723 voor Barcelona) en Francesco Totti (715 voor AS Roma) verbleken bij de aantallen van Rogério Ceni.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.