Keeper Ceni vooral blij voor fans met honderdste goal

Rogério Ceni heeft zich onsterfelijk gemaakt. De keeper van São Paulo maakte zondag in het met 2-1 gewonnen duel met Corinthians de tweede voor zijn team. Het was de honderdste treffer voor de goalie. Nooit eerder ging een doelman over die magische grens.

Negen minuten na rust, bij een 1-0 voorsprong, kreeg São Paulo een vrije trap op een gunstige positie. Het prima gevulde Estádio Cícero Pompeu de Toledo ging er goed voor zitten en zeker toen Ceni zich achter de bal plaatste. Met zijn magische rechterbeen plaatste de keeper de bal in de voor hem korte hoek. Bedolven onder zijn ploeggenoten wist Ceni dat hij een unieke prestatie had geboekt.

Eerder had hij al José Chilavert uit de boeken geschoten. De Paraguayaanse keeper maakte tijdens zijn carrière 98 treffers. 'Het was prachtig', jubelde Ceni na de wedstrijd. 'Als keeper ga je niet een wedstrijd in met het idee ik ga scoren vandaag, maar het gebeurde nu toch en ook nog precies hoe ik het had gewild. Met een vrije trap een belangrijke wedstrijd beslissen. Voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit dat het tegen Corinthians was, maar voor de fans was dit prachtig.'

De 38-jarige Ceni staat al twintig jaar onder de lat bij São Paulo en speelde 950 officiële wedstrijden voor de Tricolor Paulista. Op 15 februari 1997 scoorde de keeper zijn eerste treffer. Coach Muricy Ramalho spoorde hem aan om zijn weergaloze traptechniek in te gaan zetten om doelpunten te maken.