Meest scorende doelman ter wereld kondigt afscheid aan

Reacties

Na 23 seizoenen vindt Rogério Ceni het genoeg geweest. De doelman van São Paulo zet eind 2014 een punt achter zijn loopbaan. De 41-jarige Braziliaan maakte vooral naam met zijn doelpunten.

Meest scorende doelman ter wereld kondigt afscheid aan

Dat lijkt opmerkelijke informatie, gezien de positie van Ceni, maar dat is het allerminst. De goalie staat namelijk bekend als vrije trappen- en penaltyspecialist. In zijn 1123 officiële duels kwam Ceni in totaal tot liefst 117 treffers, allemaal uit standaardsituaties.

De zestienvoudig Braziliaans international is daarmee, niet verwonderlijk, verreweg de meest scorende doelman ter wereld. Het vorige record (62 doelpunten) stond op naam van de Paraguayaan José Luis Chilavert. Ceni schoot die mijlpaal in augustus 2006 al aan gort.

In november 2013 ging Ceni ook de boeken in als het grootste clubicoon van Brazilië. Hij loste Pelé af, die in de periode 1956-74 in totaal - inclusief vriendschappelijke wedstrijden - 1116 keer speelde voor Santos.

Maar in december staat Ceni voor het laatst onder de lat. 'Ik ben er klaar voor om aan het eind van dit jaar afscheid te nemen. Voor die tijd hoop ik nog kampioen te worden of de strijd om de Copa Libertadores te bereiken. Maar ook als dat lukt, staat mijn beslissing vast.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.