Honda scoort fraai en blinkt uit tijdens ruime zege Japan

Keisuke Honda was een van de uitblinkers tijdens de 4-0 overwinning van Japan op Chili in het vriendschappelijke toernooi om de Kirin Cup. De middenvelder van VVV-Venlo was bij drie van de vier goals betrokken.

Honda stond aan de basis van de 1-0. Hij haalde in de twintigste minuut vanaf 25 meter uit. Keeper Miguel Pinto keerde zijn schot, maar in de rebound tikte Shinji Okazaki de bal simpel in het doel. Vier minuten later zette Honda een aanval op, waarvan opnieuw Okazaki het eindstation was: 2-0.

En nadat Yuki Abe de 3-0 had binnengekopt, zorgde Honda in blessuretijd voor de eindstand. De middenvelder kreeg de bal in een counter op de rechts aangespeeld, waarna hij met zijn linker vanaf de rand van de Chileense zestien de bal beheerst in de verre hoek stuurde: 4-0. Het was de eerste interlandgoal van de drievoudig international.

Zondag oefenen Honda en Japan in Tokio tegen België in het toernooi om de Kirin Cup.