Hoesen staat voor rentree tegen geliefde opponent

Reacties

Danny Hoesen keert terug in de wedstrijdselectie van FC Groningen voor het KNVB-bekerduel met FC Volendam, een opponent die hem prima ligt. In het verleden scoorde hij al regelmatig tegen de ploeg uit het vissersdorp.

Hoesen staat voor rentree tegen geliefde opponent

Door de rode kaart die Hoesen tweeënhalve week geleden kreeg tegen FC Twente, ontbrak hij in de twee daaropvolgende competitieduels, met SC Heerenveen en Vitesse. Tegen FC Volendam zit hij woensdagavond weer bij de groep van achttien spelers en lijkt hij zelfs af te stevenen op een basisplaats. Alle voortekenen voor een succesvolle terugkeer zijn er.

Niet alleen wist Hoesen in zijn vorige twee bekerwedstrijden dit seizoen (tegen Flevo Boys en Barendrecht) te scoren, ook lukte hem dat al regelmatig tegen FC Volendam. Zo was hij vorig seizoen namens Ajax in het bekertoernooi eveneens trefzeker tegen De Wijdbroeken (4-2). Destijds namen de Volendammers in de verlenging een 1-2 voorsprong, maar tekende Hoesen na de gelijkmaker van Lasse Schöne even later voor de 3-2.

Danny Hoesen (rechts) namens Ajax in actie tegen FC Volendam.
Danny Hoesen (rechts) namens Ajax in actie tegen FC Volendam.

In het seizoen 2011/12 scoorde Hoesen in dienst van Fortuna Sittard in twee ontmoetingen met FC Volendam in totaal drie keer, maar vooral de laatste ontmoeting in Amsterdam staat hem nog bij. 'Iedereen gaat ervan uit dat we winnen, maar bekerduels zijn altijd aparte wedstrijden. Vorig jaar speelde ik met Ajax in De Arena tegen Volendam en werd het een verlenging. Dat had niemand verwacht.' Toch wil de Limburger op de clubsite van FC Groningen al wel verder kijken dan woensdag. 'De beker is voor ons dichterbij dan het kampioenschap. En als het PEC Zwolle is gelukt om de beker te winnen, waarom wij dan niet?'

Volendam
Trainer Hans de Koning van de nummer vier van de Jupiler League reist af naar Groningen in de wetenschap dat de thuisploeg dit seizoen nog niet verloor in eigen huis. 'De Groene Kathedraal noemen ze de Euroborg, ze zijn daar onverslaanbaar', weet de Rotterdamse oud-doelman van onder meer FC Twente. 'FC Groningen kennende gaan ze vroeg iets proberen te forceren, aan ons om het ze zo lastig mogelijk te maken. Een mooie pot, het belangrijkste is dat we daar ons mannetje staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.