FC Groningen tien duels op rij zonder thuisnederlaag

Reacties

● FC Groningen speelde 24 keer eerder thuis tegen Vitesse in de Eredivisie. De Groningers wonnen elfmaal; de bezoekers acht keer (G5).

FC Groningen tien duels op rij zonder thuisnederlaag

● In de laatste zeven ontmoetingen (thuis en uit) tussen beide clubs won FC Groningen slechts eenmaal (G2, V4).

● FC Groningen is ongeslagen in de laatste tien thuisduels in de Eredivisie (W7, G3), een reeks die begon met een 3-1 zege op Vitesse en de langste reeks sinds maart-december 2010 (destijds veertien thuisduels).

● FC Groningen maakte dit seizoen 35 procent van de doelpunten met het hoofd; geen enkele andere club in de Eredivisie heeft een percentage van boven de 29 procent.

● FC Groningen maakte procentueel gezien van alle Eredivisieteams dit seizoen de meeste goals uit standaardsituaties (41 procent); Vitesse scoorde in absolute zin het meeste (11) uit zulke momenten.

● Opvallend: alle 28 competitietreffers van Michael de Leeuw voor FC Groningen werden gescoord van binnen het strafschopgebied.

● Tjaronn Chery zorgde in zijn laatste vier Eredivisieduels met Vitesse voor drie goals en één assist. De creatieve middenvelder noteert ook de meeste schotpogingen in de Eredivisie (53).

● Vitesse won de laatste zes duels in de Eredivisie niet (G4, V2).

● Vitesse-middenvelder Marko Vejinovic is dit seizoen betrokken bij twaalf doelpunten en daarmee op dit moment de meeste waardevolle speler in de Eredivisie (acht goals, vier assists).

● Vitesse had in vier wedstrijden dit seizoen minimaal zestien doelpogingen (inclusief geblokte schoten) meer dan de tegenstander. Van deze vier wedstrijden werd er slechts één gewonnen (G2, V1).

● Vitesse is de enige ploeg in de Eredivisie dit seizoen waar nog geen enkele invaller tot scoren is gekomen.

● De Arnhemmers wonnen in het kalenderjaar 2014 slechts acht duels. Ter vergelijking, Vitesse boekte in 2013 twintig zeges.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.