Eerste basisplaats voor zeer talentvolle zomeraankoop

Reacties

Mimoun Mahi staat zondagmiddag in eigen huis tegen Vitesse pas voor het eerst in de basis. De talentvolle aanvaller van FC Groningen maakte de laatste weken indruk als invaller en krijgt nu de kans vanaf de eerste minuut.

Eerste basisplaats voor zeer talentvolle zomeraankoop

'Ik heb het vanmorgen gehoord van de trainer en het geeft een fijn gevoel', zegt Mahi (20) op de clubwebsite. 'Het was tegen Heerenveen een kleine teleurstelling dat ik niet mocht beginnen, maar dat hoort bij topsport.'

'Ik weet dat ik me nu kan focussen op Vitesse. Ik hoop deze kans met beide handen aan te pakken, daar ga ik alles voor doen', aldus Mahi, die na acht competitieduels namens Groningen één assist achter zijn naam heeft staan.

De aanvaller werd vorig seizoen door Voetbal International uitgeroepen tot grootste talent van de Jupiler League en stapte deze zomer over van Sparta Rotterdam. Opvallend genoeg moest Mahi het tot dusver doen met invalbeurten. Trainer Erwin van de Looi stapte over naar een systeem met twee spitsen, terwijl Mahi het beste rendeert aan de linkerkant in een formatie met drie spitsen.

Kansen
Volgens Van de Looi is Vitesse, de tegenstander van zondag, een van de beste voetballende ploegen. 'Maar dat ze momenteel vier punten minder hebben dan wij en elfde staan, komt natuurlijk ook ergens vandaan. Er moeten dus ook ergens kansen liggen voor ons', aldus Van de Looi. 'Het wordt dus weer een interessante ontmoeting.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.