Topschutters zorgen voor onbesliste Derby van het Noorden

Reacties

De noordelijke derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen is dankzij goals van beide clubtopscorers geëindigd in een gelijkspel. Michael de Leeuw en Mark Uth waren weer eens belangrijk voor hun ploeg.

Topschutters zorgen voor onbesliste Derby van het Noorden

FC Groningen moest het in de Derby van het Noorden stellen zonder de geschorste Danny Hoesen – hij werd voorin vervangen door de jonge Jafar Arias, die debuteerde in de basiself – maar het waren twee andere spitsen die de hoofdrol weer eens voor zich opeisten. Na nog geen zes minuten controleerde Michael de Leeuw de bal knap met rechts, om de thuisploeg met links op 1-0 te zetten.

Zijn Heerenveen-collega Mark Uth (foto) was aan de overkant met een kunststukje verantwoordelijk voor de 1-1 ruststand. Waar het voor De Leeuw zijn achtste comptitietreffer was, tekende de Duitser met een hakbal voor zijn negende goal in dit Eredivisie-seizoen. Uth had de Friezen zelfs nog op voorsprong kunnen zetten, maar schoot uit de draai net naast.

Ook in de tweede helft was Uth een paar keer dicht bij 1-2, maar uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Heerenveen wipt daardoor over Vitesse heen naar de elfde plaats, maar de Arnhemmers spelen later op de zondag nog tegen FC Twente. FC Groningen blijft door de 1-1 zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.