Lodeweges ontsnapt aan straf en absentie Sinkgraven

Reacties

Dwight Lodeweges zit zondag gewoon weer op de bank als SC Heerenveen op bezoek gaat bij FC Groningen. De trainer van de Friezen wordt niet extra gestraft door de KNVB.

Lodeweges ontsnapt aan straf en absentie Sinkgraven

Lodeweges werd na zijn rode kaart tegen Ajax (4-1 nederlaag) van twee weken geleden voor een duel geschorst. Daarnaast hing hem nog een extra straf boven het hoofd, vanwege het in twijfel trekken van de integriteit van de scheidsrechter van dienst, Kevin Blom. De KNVB liet het echter bij een waarschuwing voor de coach van Heerenveen.

Op bezoek bij Groningen kan Lodeweges gewoon beschikken over Daley Sinkgraven, die deze week sukkelde met enkelklachten. 'Of hij moet nog een reactie krijgen', vervolgde de trainer. Ook Luciano Slagveer en Joey van den Berg, die zaterdag tegen Heracles Almelo (0-1 nederlaag) geschorst waren, zijn inzetbaar in de Derby van het Noorden. Het betekent dat Lodeweges weer iets ruimer in zijn keuzes zit.

Heerenveen beleefde de afgelopen weken een vrije val op de ranglijst na een zegeloze reeks van zeven duels. Lodeweges erkent zich zorgen te maken. 'Erover praten helpt niet. We hopen dat er in de winterstop een goede oplossing komt', zinspeelt hij op mogelijke versterkingen. 'We weten dat we op de juiste weg zijn, maar het is wel fijn als dat ook bevestigd wordt door resultaat. Dan komt er rust in de tent en kunnen we doorbouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.