Jansen na slechte serie: 'Hoort niet bij SC Heerenveen'

Johnny Jansen zag SC Heerenveen thuis tegen Heracles Almelo voor de zevende keer op rij niet winnen. De assistent-trainer, die tegen Heracles de geschorste Dwight Lodeweges verving, maakt zich echter geen zorgen.

Sinds de verrassende 1-0 overwinning op koploper PSV op 28 september kwam de klad erin bij Heerenveen. Zes duels op rij leverden geen zege op. De thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Heracles leek een uitgelezen mogelijkheid om weer eens te winnen, maar de Friezen gingen opnieuw onderuit.

'Zeven wedstrijden op rij niet winnen, dat hoort zeker niet bij Heerenveen', was de veelzeggende conclusie van de gelegenheidshoofdcoach.

'Het grootste probleem was vandaag dat we te weinig kansen creërden', vervolgde de assistent . 'De eerste tien minuten waren we apathisch. Daarna kwamen we wel wat beter in de wedstrijd, maar als je in de tweede helft zo snel achterkomt dan moet je opportunistisch gaan spelen. Het was het goud zoeken en dat zat er vandaag niet in.’

Jansen kon maar moeilijk een verklaring geven voor de nederlaag. 'Een offday of een plan dat niet werkt; het maakt eigenlijk niet uit. Het was gewoon niet goed genoeg. Hoe dat kan, kan ik op dit moment niet zeggen. Het baart me ook geen zorgen, want in de wedstrijden hiervoor hebben we vaak genoeg laten zien dat we goed kunnen voetballen', besluit de coach met een positieve blik naar de toekomst.