Higuaín vloert Lazio met bal achter zijn standbeen

Reacties

Napoli heeft zich ten koste van Lazio geplaats voor de halve finale van de Coppa Italia. Voor de Napolitanen velde Gonzalo Higuaín vlak voor tijd het vonnis over de Romeinen. In Napels werd het 1-0.

Higuaín vloert Lazio met bal achter zijn standbeen

Lazio miste de nodige spelers, onderwie de grieperige Miroslav Kose. Napoli, met de nieuwe aankoop Jorge Luiz Frello, beter bekend als Jorginho (kwam over van Hellas Verona),  in de basis domineerde het duel van kiet af aan. Kansen voor Higuaín, José Callejón en Lorenzo Insigne werden niet omgezet in treffers, waardoor het duel lange tijd leek af te stevenen op verlengen.

Tot zes minuten voor tijd. Callejón haalde hard uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zag zijn inzet van richting veranderd worden door Higuaín. En hoe. De Argentijn werkte de bal achter zijn standbeen in het doel van keeper Etrit Berisha. Met zijn fraaie treffer bepaalde de 26-jarige centrumspits direct de eindstand: 1-0.

Napoli neemt het in de halve finale op tegen AS Roma. Door de exit van Lazio hoeft de burgemeester van Rome niet langer te vrezen voor een driedubbele derby in één week tijd. De halve finales van het Italiaanse bekertoernooi worden gespeeld over twee wedstrijden en staan gepland op woensdag 5 februari en woensdag 12 februari. Het competitieduel tussen de Romeinse clubs is op 9 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.