Juventus jaagt bij 'bereidwillig' Lazio op Inter-records

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 21ste speelronde is dat het duel tussen Lazio en Juventus van zaterdagavond (20.45 uur).

Juventus jaagt bij 'bereidwillig' Lazio op Inter-records

Lazio

Klassering: 9de plaats (27 punten uit twintig duels)
Vorm: W-V-W-G-W

Door het aanstaande treffen van Lazio met koploper Juventus is de haat van de supporters van de thuisploeg richting stadgenoot AS Roma helemaal opgelaaid. Bij veel Romeinse voetbalfans is de haat richting de vijand groter dan de liefde voor de eigen club. Vandaar dat supportersgroepen van Lazio hopen dat hun club verliest van Juventus, zodat die club haar voorsprong van acht punten op titelconcurrent AS Roma behoudt.

Die gewilligheid van de Lazio-tifosi doet denken aan de slotfase van het seizoen 2009/10, toen AS Roma met Internazionale om de titel streed. In de 35ste speelronde moest Inter op bezoek bij Lazio en dat duel is de boeken in gegaan als een van de merkwaardigste confrontaties ooit  in de Serie A. De fans van Lazio eisten dat hun club zou verliezen van Inter om Roma dwars te zitten, en zo geschiedde. Inter won met 0-2 in Rome, tot grote vreugde van de Lazio-aanhangers, die Inter aanmoedigden en hun eigen spelers uitfloten. Toenmalig Roma-voorzitter Rosella Sensi sprak schande van de gebeurtenissen en stelde dat de Lazio-spelers er onder druk van de supporters met de pet naar hadden gegooid. Hoe dan ook: mede dankzij de bizarre zege werd Inter kampioen en eindigde Roma tweede.

Uitgelicht
Lazio heeft onder de onlangs aangestelde trainer Edy Reja de weg naar boven weer gevonden. Reja is een pragmaticus en deinst er niet voor terug om zijn ploeg betonvoetbal te laten spelen als de situatie daar om vraagt. Het eerste duel onder zijn leiding (Inter-thuis, 6 januari) was dan ook niet om aan te zien, maar leverde door een laat doelpunt van Miroslav Klose wél drie punten op. Nadien speelden de Biancocelesti gelijk tegen Bologna en werd er gewonnen van Parma (beker) en Udinese.

Juventus

Klassering: 1ste plaats (55 punten uit twintig duels)
Vorm: W-W-W-W-W

Juventus treedt zaterdagavond voor de tweede keer in een week aan in Stadio Olimpico. Dinsdag speelde De Oude Dame in het bekertoernooi tegen AS Roma en verloor het met 1-0. Het was de eerste nederlaag van 2014 voor de club van trainer Antonio Conte, die in de competitie aan een ontzagwekkende zegereeks bezig is. Juventus verloor op 20 oktober zijn eerste en tot nu toe laatste competitieduel (4-2 tegen Fiorentina) en won sindsdien twaalf keer op rij.

Die reeks is goed voor een clubrecord, maar de Bianconeri hebben hun zinnen gezet op de langste serie overwinningen ooit in de Serie A. Die staat nu op naam van Internazionale, dat in het seizoen 2006/07 zeventien wedstrijden op rij won en daardoor met indrukwekkende overmacht (97 punten) kampioen werd. Dat puntenaantal van Inter is het hoogste aantal dat ooit behaald is in de Serie A. Indien Juventus de vorm van zijn eerste twintig competitieduels vasthoudt gaat die mijlpaal van Inter voor de bijl, want dan eindigt de ploeg van Conte op 104 (!) punten.

Uitgelicht
Juventus wordt dit seizoen vooral geprezen om zijn defensieve onverzettelijkheid en uitstekende organisatie, maar wat opvalt is dat de Turijners veel doelpunten maken. In de laatste vijf competitieduels kwam Juve negentien keer tot scoren. Vooral de productiviteit van middenvelders Arturo Vidal (tien doelpunten) en Paul Pogba (zes) is opvallend. Carlos Tévez (elf) en Fernando Llorente (acht) zijn de meest trefzekere aanvallers.

Onderlinge historie

Lazio verloor van zijn thuiswedstrijden tegen Juventus vaker (28 keer) dan dat het won (24). De balans over alle duels tussen Lazio en Juve is nog sterker in Turijns voordeel. Van de 139 onderlinge duels won Juventus er 72, terwijl er 35 in een gelijkspel eindigden en Lazio er 32 won. (Reon Boeringa)

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
22.01.2013 Juventus - Lazio 1-1 Coppa Italia
29.01.2013 Lazio - Juventus 2-1 Coppa Italia
15.04.2013 Lazio - Juventus 0-2 Serie A
18.08.2013 Juventus - Lazio 4-0 Supercoppa italiana
31.08.2013 Juventus - Lazio 4-1 Serie A

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.