Strootman en Gervinho schenken Roma wraak op Juve

AS Roma plaatste zich voor de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia dankzij een 1-0 zege op Juventus. Kevin Strootman had een belangrijk aandeel in de overwinning.

AS Roma wilde revanche voor de 3-0 competitienederlaag tegen Juventus van eerder deze maand. De Romeinen begonnen dan ook op volle sterkte aan het duel, wat inhield dat Kevin Strootman in de basis startte. Trainer Antonio Conte van Juventus gaf enkele basiskrachten rust.

Roma was in de eerste helft de betere partij en kreeg ook de beste kansen. De grootste was misschien wel voor Strootman, maar hij kwam centimeters te kort om een voorzet van Vasilis Torosidis koppend af te ronden.

Ook in de tweede helft had Roma het betere van het spel. In de 78ste minuut kregen de Giallorossi daarvoor de beloning in de vorm van een doelpunt. Strootman rukte op links op en zette voor richting Gervinho (foto), die van dichtbij afrondde. Dat doelpunt kwam Juventus ondanks een verwoed slotoffensief niet te boven, waardoor Roma zich als eerste voor de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia plaatst.